ΕΛΛΑΔΑ

Αδιανόητο: Καρκινοπαθής παίρνει σύνταξη 12,50 ευρώ – «Πώς θα επιβιώσω;» η κραυγή αγωνίας του

Αδιανόητο: Καρκινοπαθής παίρνει σύνταξη 12,50 ευρώ – «Πώς θα επιβιώσω;» η κραυγή αγωνίας του
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Οι κρατήσεις και οι οφειλές «πετσόκοψαν» τη σύνταξη ενός καρκινοπαθούς πολίτη, ο οποίος λαμβάνει μόλις 12,50 ευρώ σύνταξη τον μήνα.

Στην αποκάλυψη μιας αδιανόητης περίπτωσης αναλγησίας προχώρησε η πρωινή εκπομπή του «Open», «Ανοιχτή Επικοινωνία», παρουσιάζοντας έγγραφα από τον ΕΦΚΑ σύμφωνα με τα οποία χορηγήθηκε σύνταξη 12,50 ευρώ σε καρκινοπαθή. Ο συνταξιούχος ήταν υπάλληλος δημοσίου, όπως φαίνεται από τα στοιχεία και μάλιστα τα χαρτιά έχουν εκδοθεί πριν από μερικά 24ωρα.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό των ποσών, με βάση τους νόμους με τους οποίους συνταξιοδοτήθηκε ο πολίτης, η μικτή σύνταξή του θα έπρεπε να είναι 1.027,68 ευρώ. Οι κρατήσεις, όμως, ήταν αυτές που μείωσαν τη σύνταξή του. Στα έγγραφα παρουσιάζονται «λοιπές οφειλές» αλλά και η εξαγορά πλασματικού χρόνου. Έτσι, το σύνολο των κρατήσεων έφτασε στα 1.015,18 ευρώ με το πληρωτέο ποσό της σύνταξης να ανέρχεται στα 12,50 ευρώ!

«Καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του ποσού που χρωστάω, αλλά δεν θα μπορούσε αυτό να γίνει σε βάθος χρόνου», αναφέρει ο πολίτης που έκανε τη σχετική καταγγελία στον τηλεοπτικό σταθμό. «Μπορώ να ζήσω με 12,50 ευρώ τον μήνα;», είπε χαρακτηριστικά ο πολίτης που προφανώς και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης καθώς το 2021 του προέκυψαν και άλλα προβλήματα.