ΕΛΛΑΔΑ

Νέα καταγγελία για τον ΕΦΚΑ: Καρκινοπαθής περιμένει τρία χρόνια τα λεφτά της αναπηρικής σύνταξης

Νέα καταγγελία για τον ΕΦΚΑ: Καρκινοπαθής περιμένει τρία χρόνια τα λεφτά της αναπηρικής σύνταξης
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Από τον Ιανουάριο του 2020 ένας καρκινοπαθής από τη Βόρεια Ελλάδα περιμένει την καταβολής της αναπηρικής σύνταξης από τον ΕΦΚΑ, που έβαλε τα χρήματα σε λάθος άνθρωπο, σε άλλη περιοχή. «Δεν μπορώ να τα φέρω βόλτα», η κραυγή αγωνίας του 67χρονου καταγγέλλοντα.

Νέα καταγγελία, αυτή τη φορά από τη Βόρεια Ελλάδα, για προβλήματα πολιτών με τον ΕΦΚΑ. Αυτή τη φορά ο καταγγέλλων αναφέρει πως, ενώ διαγνώστηκε με καρκίνο, τον Ιανουάριο του 2020 ενημερώθηκε πως θα πάρει κάποια χρήματα για την αναπηρική του σύνταξη. Το ποσό αυτό ήταν 528 ευρώ τον μήνα, χρήματα που εν τέλει ενημερώθηκε πως θα έπαιρνε στο τέλος του έτους. Το τέλος του έτους ήρθε, ο καταγγέλλων όμως δεν πήρε ποτέ τα χρήματα.

Ο ίδιος σε επικοινωνία του με τον ΕΦΚΑ πήρε διαβεβαιώσεις πως θα μπουν τα χρήματα στον λογαριασμό του, κάτι που επίσης δεν έγινε. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega», πληροφορήθηκε πως τα χρήματα μπήκαν σε άλλον άνθρωπο, σε άλλο λογαριασμό, με άλλο όνομα και σε άλλη περιοχή!

«Μου είπαν ότι τα χρήματα μετά από τρεις μήνες θα έχουν μπει, και έχουν περάσει τρία χρόνια. Έτσι αναγκάστηκα να βάλω εργατολόγο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης που έκανε την καταγγελία.

«Αντιλήφθηκαν το λάθος, μου υποσχέθηκαν ότι θα μου βάλουν τα χρήματα και έχει περάσει 1,5 χρόνος και δεν έχει γίνει τίποτα», πρόσθεσε.

«Πέρασα επιτροπή στις 29 Μαρτίου 2021, στον Πολύγυρο, και μου είπαν ότι το πολύ σε τρεις με τέσσερις μήνες θα έχω τα χρήματα αφού διαπιστώθηκε ότι έχω αναπηρία 80%», είπε και συμπλήρωσε: «Τα περιμένω αυτά τα χρήματα μπας και καταφέρω να τα φέρω βόλτα».

«Δεν πιστεύω πια ότι και να μου πουν, αισθάνομαι ότι με κοροϊδεύουν. Δεν κουνιούνται από τις καρέκλες τους», τόνισε εμφανώς εκνευρισμένος.

«Είμαι στα 67 μου, εδώ και τρία χρόνια, όσα χρήματα είχα στην άκρη χάθηκαν. Είμαι στο αμήν, δεν θέλω να πω λεπτομέρειες οικονομικής κατάστασης. Όποιος έχει ζήσει την ιστορία ενός κακοήθη καρκίνο, ξέρει και με καταλαβαίνει», συμπλήρωσε.