ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Μέχρι το Πάσχα το πόρισμα - Μειωμένο εισιτήριο κατά 50%, ποιοι οι δικαιούχοι

Τέμπη

Όπως σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, στο τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης του βόρειου άξονα του σιδηροδρομικού δικτύου

Μέχρι το Πάσχα ή την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τα θέματα μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, στο τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης του βόρειου άξονα του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Λάρισα και επάνω και στο τέλος Σεπτεμβρίου το υπόλοιπο τμήμα του, από την Οινόη μέχρι την Τιθορέα.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ακόμη ότι μέχρι το Πάσχα θα αποκατασταθούν τα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι το Κιάτο, καθώς ολοκληρώνονται τα έργα ηλεκτροφωτισμού στις σήραγγες. Ανέφερε μάλιστα ότι έχει γίνει συζήτηση με την Hellenic Train και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την εταιρεία μειωμένο εισιτήριο κατά 50% στα Intercity στους φοιτητές και τους νέους κάτω των 25 ετών.

Ποια ερωτήματα θέτει η ανεξάρτητη πενταμελής επιτροπή

Στο μεταξύ, συνέντευξη Τύπου έδωσαν τα πέντε μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που διόρισαν οι συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένα ερώτημα που διερευνά η πενταμελής ανεξάρτητη επιτροπή είναι η αιτία της φωτιάς που ξέσπασε στο μοιραίο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Επιπλέον, «εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι τρεις μηχανές δύο στην εμπορευματική και μία την επιβατική, δεν είχαν ζημιές ανάλογα με την πυρκαγιά και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα και όχι τα τελικά. Όπως είπαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες έχουν γίνει ήδη αυτοψίες τόσο στον τόπο του δυστυχήματος όσο και στα συντρίμμια στον τόπο που φυλάσσεται σήμερα. Θα ακολουθήσουν και άλλες. Αναμένονται και αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων.

Η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εξέλιξη της έρευνας του εφέτη ανακριτή και μετά από αρκετό καιρό θα υποβάλει τις δικές της παρατηρήσεις.

Σχετικές ειδήσεις