ΕΛΛΑΔΑ

Μάνος Δασκαλάκης: Τι απάντα στους υπαινιγμούς Κούγια κατά Ηλιάδη για μεταφορά οργάνων

Μάνος Δασκαλάκης: Τι απάντα στους υπαινιγμούς Κούγια κατά Ηλιάδη για μεταφορά οργάνων

Πώς σχολιάζει ο Μάνος Δασκαλάκης τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για μεταφορά οργάνων από τον Ανδρέα Ηλιάδη.

Συνεχίζεται ο σάλος που προκάλεσαν οι υπαινιγμοί του Αλέξη Κούγια περί μεταφοράς οργάνων από τον γιατρό Ανδρέα Ηλίαδη, στη δίκη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι ερωτήσεις του γνωστού ποινικολόγου στον ενταντικολόγου που έδωσε μάχη για να σώσει τη ζωή τη μικρής Τζωρτζίνας, προκάλεσε πλήθος σφοδρών αντιδράσεων τόσο από το υπουργείο Υγείας όσο και από γονείς που έχουν δωρίσει τα όργανα των παιδιών τους.

Έπειτα από αυτές τις αναφορές, γνωστή έγινε και η πρώτη αντίδραση από την πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος πρόσφατα μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα ξεκινώντας ουσιαστικά μια νέα ζωή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε ότι ποτέ δεν έχει γίνει η συζήτηση για μεταμόσχευση οργάνων της Τζωρτζίνας με τον εντατικόλογο Ανδρέα Ηλιάδη.

Κούγιας: Είμαι δωρητής οργάνων ο ίδιος, όποιος μίλησε για μένα θα λογοδοτήσει

«Όποιος τολμήσει να πει για μένα ότι είμαι κατά των μεταμοσχεύσεων… Όποιος έχει κάνει έστω και ανάρτηση, για «επιστροφή στον μεσαίωνα»... Ένας με αποκάλεσε καθίκι. Όποιος δημοσιοποίησε κάτι -τα ψάχνει το γραφέιο μου- θα λογοδοτήσει.

Είναι ευχή να βρεθεί κάποιος για μόσχευμα. Αν μπορώ να πείσω κάποιον να δωρήσει όργανα θα το κάνω. Είμαι και ο ίδιος δωρητής οργάνων. Όποιος τόλμησε να μιλήσει γι αυτό θα λογοδοτήσει» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο MEGA.

«Δεν θα απαντάω σε ό,τι θέλετε»

Απαντώντας σχετικά με την κριτική του στον γιατρό Ηλιάδη, ο Αλέξης Κούγιας, σημείωσε: «Από πού και ως πού είναι σπουδαίος γιατρός ο Ηλιάδης. Στην Καβάλα ήταν. Έχω κάνει έρευνα. Όταν μου κάνετε την τιμή και σας κάνω την τιμή να κάνουμε την κουβέντα εφ' όλης της ύλης για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Αν περιμένετε εμένα να σας απαντώ όταν με καλείτε σε μια ερώτηση που εσείς θέλετε, έχετε κάνει λάθος.

Το παιδί αυτό, είχε καρδιακό νόσημα, μιλάμε για τρομερές παραλείψεις. Δεν εξετάστηκε από καρδιολόγο τέσσερις ημέρες. Η κ. Καρατζά σε εσάς είναι κατηγορηματική. «Με κάλεσαν μετά την ανακοπή».

Όταν θα έρθει να την εξετάσω εγώ, θα δούμε σε τι θα επιμένει και ποιος θα πάει φυλακή. Όταν ορκίζεσαι και είσαι καθηγητής Πανεπιστημίου και λες «μου τηλεφώνησαν μετά την ανακοπή». Είναι πανικόβλητοι οι γιατροί γιατί επίκειται έναρξη ποινικής δίωξης;»

«Κάνετε μονόλογο τόσο καιρό»

Κούγιας: Κάνετε μονόλογο με τον Λαμπρόπουλο τόσους μήνες. Ο Χασαπόπουλος, αναισθησιολόγος, υπερασπίζεται τον εαυτό του. Είχε εφημερία και ήταν σπίτι του. Γιατί δεν τον ρωτήσατε ποτέ;

Ευαγγελάτος: ...

Κούγιας: Γελάω με αυτά που κάνετε. Θα λογοδοτήσετε κι εσείς.

Ευαγγελάτος: Λέω και μεταφέρω αυτά που έχει καταθέσει στα δικαστήρια. Αυτό κατέθεσε, το είπε δημόσια.

Κούγιας: Είπε ψέματα. Αυτός είχε εφημερία. Και λέει ότι ενώ είχε εφημερία ήταν σπίτι. Αυτό που είπε θα δούμε αν είναι αλήθεια. Όταν παθαίνεις ανακοπή, μέσα σε 10 λεπτά, αν δεν ανανήψει κάποιος, αν γίνει κανονική διαδικασία...

Ευαγγελάτος: Πρέπει να κλείσουμε.

Κούγιας: Όχι, όχι δεν θα κλείσουμε τώρα. Ο κ. Δασκαλάκης λέει ότι αφού ειδοποιήθηκε ότι το παιδί του έπαθε ανακοπή έφτασε στην κλινική μετά από 15 λεπτά και λέει ότι μετά έφτασε ο αναισθησιολόγος. Τι δεν σας είπε ο κ. Χασαπόπουλος; Ότι μετά από 10 λεπτά έχουν προκληθεί προβλήματα στον εγκέφαλο. Αρχίζει η διαδικασία ανανήψεως για 50 λεπτά. Και 15 που άργησε ο γιατρός, 70 λεπτά. Δεν έχει μείνει τίποτα.