ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Καταγγελία για ξυλοδαρμό 15χρονου: Ποια η εκδοχή της Αστυνομίας

αστυνομία

«Τον έριξε κάτω, τον πατούσε και του φώναζε "κλέφτη"», υποστηρίζουν οι γονείς του παιδιού για τον αστυνομικό

Για άγρια επίθεση κατά του 15χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό, μιλούν ο συνήγορος του ανήλικου αγοριού και η μητέρα του, Μαρία Θεοδωράκη.

Όπως περιγράφει η μητέρα, «τον έριξε κάτω, λέει ένας κύριος, τον πατούσε και του φώναζε "κλέφτη". Βρήκε λέει μία σακούλα πεταμένη με κρέατα. Για αυτόν τον λόγο, το 2023 να προπηλακίζεται ένα παιδί».

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς, το παιδί της άφησε τη σακούλα έξω από μία εκκλησία για να την πάρει κάποιος που την έχει ανάγκη. Ο αστυνομικός, που εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν σε υπηρεσία, θεωρώντας ότι πρόκειται για κλοπή φέρεται να ακινητοποίησε τον 15χρονο, πατώντας τον με το γόνατό του στο στέρνο, με αποτέλεσμα να προκληθούν τραυματισμοί στο κεφάλι και αμυχές στο σώμα του.

Η κα Θεοδωράκη, με το που έμαθε το περιστατικό, πήγε και βρήκε τον αστυνομικό στο σημείο όπου σύχναζε, τού ζήτησε τον λόγο και ο αστυνομικός την απείλησε. Αργότερα την ίδια ημέρα, ο πατέρας του 15χρονου βρήκε τον αστυνομικό και τον χτύπησε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η εκδοχή της Αστυνομίας

Πάντως, μία άλλη εκδοχή όσων συνέβησαν δίνει ο γενικός γραμματέας Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε σωματική επαφή μεταξύ του αστυνομικού και του παιδιού.

«Καμία μαρτυρία, ούτε επισήμως ούτε ανεπισήμως, όπου κάποιος να λέει ότι είδε τον αστυνομικό να χειροδικεί ή να ασκεί βία εναντίον του ανηλίκου», υποστηρίζει.

Μετά τη συμπλοκή συνελήφθησαν ο αστυνομικός και ο πατέρας του 15χρονου και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα. Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες καθώς κατατέθηκαν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.