ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δημοσίευσαν το ποινικό μητρώο 30χρονου στα social media

Θεσσαλονίκη: Δημοσίευσαν το ποινικό μητρώο 30χρονου στα social media

Θεσσαλονίκη: Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας ένας 30χρονος ο οποίος είδε να δημοσιεύεται στα social media το ποινικό του ιστορικό, καθώς πρόσβαση στο φάκελο έχουν μόνο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το έκαναν για να τον εκβιάσουν καθώς είναι μάρτυρας σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Η δημοσιοποίηση αφορά παλιές υποθέσεις του με τη δικαιοσύνη και η δημοσιοποίησή τους όπως ισχυρίζεται του έχει καταστρέψει τη ζωή.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του, ο 30χρονος βρήκε στα social media αναρτημένο το προσωπικό του ιστορικό από το σύστημα της Αστυνομίας, με μία φωτογραφία του και ταγκαρισμένο το όνομά του. Αμέσως προσέφυγαν στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, γιατί, όπως τόνισε, «είναι δεδομένο ότι υπάρχει συμμετοχή αστυνομικού».

«Δεν υπήρχε μόνο το προσωπικό του ιστορικό στα social media, αλλά ο δράστης που ανέβασε την φωτογραφία ακολούθησε μία σειρά από απειλές και εκβιασμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

«Το παιδί μου έγινε άγγελος» - Σπαράζει καρδιές η μητέρα της 35χρονης που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Πέθανε η Δέσποινα Γερουλάνου, αδερφή του Παύλου Γερουλάνου

Τουρκία - Σμύρνη: Η Ανάσταση στον ιστορικό ναό της Παναγίας στο Κόνακ