ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ακρόπολη: Πώς συνελήφθη ο 17χρονος που μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη

Ακρόπολη: Πώς συνελήφθη ο 17χρονος που μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη

Οι φίλοι του 18χρονου μαθητή που δέχθηκε τις μαχαιριές στην Ακρόπολη αναγνώρισαν σε φωτογραφίες σεσημασμένων τον 17χρονο 

Σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου νοσηλεύεται σε θάλαμο του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» ο 18χρονος μαθητής με τραύματα στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα. «Είναι καλύτερα από χθες αλλά πρέπει να έχουμε ακόμη προσοχή για τα επόμενα δύο 24ωρα», λέει η μητέρα του 18χρονου που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη.

Οι φίλοι του 18χρονου μαθητή που δέχθηκε τις μαχαιριές στην Ακρόπολη αναγνώρισαν σε φωτογραφίες σεσημασμένων που τους έδειξαν οι αστυνομικοί τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης, 18 Απριλίου, στα Σεπόλια και συνελήφθη. «Ο 17χρονος αλλοδαπός ενώ αρχικά έλεγε πως ο συνεργός του ήταν αυτός που τραυμάτισε το θύμα, στη συνέχεια και όταν οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του την μπλούζα που φορούσε το βράδυ της επίθεσης, και είχε κηλίδες αίματος, ομολόγησε πως αυτός ήταν ο δράστης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας τον 18χρονο και τους φίλους του με την απειλή μαχαιριού στην Ακρόπολη. «Να είναι καλά ο φίλος μου, δυνατός είναι, δεν έχει πάθει τίποτα. Όλα καλά θα πάνε», αναφέρει έξω από το νοσοκομείο ένας φίλος του 18χρονου Δημήτρη.

Ο ανήλικος δράστης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δεν φάνηκε μετανιωμένος ούτε για μία στιγμή. Μάλιστα, ανέφερε στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, ότι πέταξε το μαχαίρι σε κοντινή απόσταση από το σημείο της ληστείας στην Ακρόπολη.