ΕΛΛΑΔΑ

Κάτω Αχαΐα: Ποια ήταν η γυναίκα που έδωσε στις Αρχές τον δράστη της φρικτής δολοφονίας

Κάτω Αχαΐα: Ποια ήταν η γυναίκα που έδωσε στις Αρχές τον δράστη της φρικτής δολοφονίας

Πρόκειται για την αδελφή του 63χρονου, η οποία εν αγνοία της «πρόδωσε» τον δράστη του στυγερού εγκλήματος

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή 21/04/2024, ενώπιον του ανακριτή Πατρών, προκειμένου να απολογηθεί ο 63χρονος καθ΄ομολογίαν δράστης του εγκλήματος της Κάτω Αχαΐας, καταφέροντας 56 μαχαιριές σε συνομήλικο του, που όπως υποστηρίζει αρνήθηκε να διακόψει την ερωτική σχέση που διατηρούσε με τη σύζυγο του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε σε διάστημα δυο ωρών από τον εντοπισμό του πτώματος σε χωράφι κοντά στο δημοτικό σχολείο της πόλης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, έφτασαν στη σύλληψη του μέσω βιντεοληπτικού υλικού. Ο δράστης κατά την επιστροφή στο σπίτι του από τον τόπου του εγκλήματος, κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου, να συνομιλεί με μια γυναίκα. Οι αστυνομικοί την εντόπισαν και στην ερώτηση ποιος ήταν ο άνδρας που συνομιλούσαν την επίμαχη χρονική στιγμή αποκάλυψε την ταυτότητα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», πρόκειται για την αδελφή του 63χρονου, που εν αγνοία της «πρόδωσε» τον δράστη. Η γυναίκα μέχρι τότε, αγνοούσε πως πριν τη τυχαία συνάντηση μαζί του, εκείνος είχε δολοφονήσει τον γείτονα του. Αλλωστε όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην «Π», εκείνος είχε φροντίσει να πλύνει τα χέρια του, ενώ τα ίχνη αίματος που έφεραν τα μαύρα ρούχα που φορούσε δεν ήταν ευδιάκριτα.

Μπήκαν στο σπίτι του δράστη

Στο μεταξύ «εκρηκτική» είναι η κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά που διέμεναν δράστης και θύμα στη συνοικία «τσιγγάνικα».

Χθες, το μεσημέρι, δεκάδες άτομα μεταξύ των οποίων και μέλη της οικογένειας του 63χρονου θύματος, συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του κατηγορούμενου. Κάποιοι εξ΄αυτών παραβίασαν την πόρτα και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό, καταστρέφοντας οικοσυσκευές κλπ.

Όπως αποκάλυψε χθες η «Πελοπόννησος», η οικογένεια του δράστη έχει εγκαταλείψει την οικία υπό τον φόβο αντιποίνων.

Προσαγωγές συγγενών του θύματος

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, προχώρησαν σε προσαγωγές πέντε ατόμων.

Ανάμεσα τους και η σύζυγος του θύματος που συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη κοινή ειρήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα φέρεται να παραδέχθηκε πως συμμετείχε στο βανδαλισμό, ωστόσο με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερη. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε κηδέψει, τον 63χρονο σύντροφο και πατέρα των παιδιών της. Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.