ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Σταϊκούρας: Η γνωριμία με τη σύζυγό του και η περιπέτεια υγείας που πέρασε

Χρήστος Σταϊκούρας: Η γνωριμία με τη σύζυγό του και η περιπέτεια υγείας που πέρασε

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σε μια «διαφορετική» συνέντευξη συγκίνησε για την περιπέτεια υγείας του ενώ αποκάλυψε πώς γνωρίστηκε με τη σύζυγό του

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος μίλησε για την οικογένεια του, τις προσωπικές δυσκολίε, την περιπέτεια υγείας του αλλά και για την έως τώρα πορεία του στο υπουργείο

«Συμπλήρωσα οκτώ χρονιά στο υπουργείο Οικονομικών, δεν υπάρχει άλλος Ευρωπαίος με τόσα χρόνια, ο μέσος όρος είναι ένα έτος και ένας μήνας. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο υπουργείο με μία ηλεκτρική καρέκλα. Το κριτήριο για να ψηφιστώ ο καλύτερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης ήταν ότι από κοινού, κοινωνία & πολιτεία, ανταπεξήλθαμε σε πρωτόγνωρες κρίσεις. Μία άσχημη περίοδος ήταν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, πολλές φορές κοιμηθήκαμε στο υπουργείο. Ήταν σκληρό, ψυχοφθόρο & δύσκολο για μένα και την οικογένεια μου, όταν ακούγαμε ακραία συνθήματα που αφορούσαν εμάς άλλα και τις οικογένειες μας», ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Για την περιπέτεια με την υγεία του αλλά και για τα παιδικά του χρόνια αποκάλυψε πως, «είχα μία περιπέτεια υγείας πέρσι, έκανα Πρωτοχρονιά στο νοσοκομείο γιατί έκανα αφαίρεση χολής, ήμουν σε περιοδεία και αγνόησα τον έντονο πόνο που ένιωθα. Κατάγομαι από τη Λαμία άλλα μέναμε στην Αθήνα, πήγα σε δημόσιο σχολείο στην Κυψέλη, περπατούσα 1,5 χιλιόμετρο καθημερινά από το Γαλάτσι στην Κυψέλη. Έκανα χουνέρια στους γονείς μου όταν απελευθερωμένος πλέον έφυγα για σπουδές στο εξωτερικό, εκεί έβγαινα έξω πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι στην Ελλάδα. Υποστηρίζω ότι και η κόρη μου πρέπει να κάνει «αλητείες», πρέπει να γίνονται στην κατάλληλη ηλικία, ώστε να κάνουμε λιγότερα λάθη όσο μεγαλώνουμε. Όσο μεγαλώνω γίνομαι όλο και πιο εύκολος καθηγητής, όταν ήμουν νεότερος και είχα μικρή ηλιακή απόσταση από τους φοιτητές ήμουν πιο αυστηρός».

Μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην γνωριμία του με την σύζυγό του και την κόρη του.

«Γνώρισα τη σύζυγο μου, Άρτεμις, τρία χρόνια πριν παντρευτούμε, βρεθήκαμε σε μία κοινωνική εκδήλωση, αναζητούσε δουλειά και της είπα να το συζητήσουμε. Δεν έφτασα σε σημείο να συστήσω τη γυναίκα μου σε κάποια δουλειά, άλλα αυτό ήταν το επιχείρημα για την γνωρίσω. Η σύζυγός μου έχει κάνει πολλά βήματα πίσω από τη δίκη της καριέρα, κάποιος έπρεπε να είναι στο σπίτι με την κόρη μας, που είναι πλέον στην Α’ λυκείου. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια επιστρέφω αργά και έχω λίγες στιγμές με την κόρη μου, μία από τις στιγμές μας είναι ότι θα πάμε μαζί στο γήπεδο και της αρέσει πολύ», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Χωρίς τη γυναίκα μου εγώ δεν μπορώ να κάνω εκλογές, μπορεί να συντονίσει από ένα φυλλάδιο μέχρι μία εκδήλωση, είναι ο πολυτιμότερος συνεργάτης μου. Είμαι μπαμπάς τρελαμένος & ερωτευμένος. Η κόρη μου, Βάσια, με τεστάρισε την προηγουμένη εβδομάδα, όταν ήταν σε εκδρομή & έκλεισε το τηλέφωνο, επειδή ”είχε έφοδο” από αγόρια στο δωμάτιο. Το πρώτο τεστ το πέρασα σε σχέση με τα αγόρια και την κόρη μου, εκτιμώ ότι σχετικά ψύχραιμα θα αντιμετωπίσω και το σοκ, όταν μου συστήσει το σύντροφο της».

Παράλληλα ο κ.Σταϊκούρας μίλησε και για τους αγαπημένους του καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής:

«Έχω αδυναμίες & προσωπική σχέση με τραγουδιστές, θα ήθελα να τους βλέπω συχνότερα, άλλα προσέχω το πως αντιλαμβάνεται η κοινωνία τον υπουργό Οικονομικών. Εκτιμώ πολύ τον Ρέμο, τη Θεοδωρίδου, τον Βέρτη & τον Αργυρό, οι μητέρες μας κατάγονται από το ίδιο χωριό, την Άμπλιανη. Οι τραγουδιστές με καλούν με καλοσύνη να διασκεδάσουμε, λέγοντας ότι είμαι κι εγώ άνθρωπος, άλλα υποσχέθηκα ότι θα τους απολαύσω μετά τις εκλογές», παραδέχθηκε με χιούμορ.

«Κάθε οικογένεια μπορεί να περνάει το δικό της Γολγοθά, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που αγνοούμε και να ασκούμε εύκολη κριτική από την εξέδρα. Κι εμείς ως οικογένεια μέσα στην πορεία των δεκαετιών είχαμε δυσκολίες που μας ταρακούνησαν και έπρεπε κάποιος να είναι πιο ψύχραιμος από τους άλλους. Στην πολιτική έχασα τα ακραία μου συναισθήματα, της χαράς και της λύπης, ούτε χαίρομαι για την επιτυχία, άλλα και στη λύπη είμαι ψύχραιμος, γιατί όλα αλλάζουν», συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.