ΕΛΛΑΔΑ

Πλαταμώνας: Συγκλονίζει οδηγός για το δυστύχημα - «Για κλάσματα του δευτερολέπτου γλιτώσαμε»

Πλαταμώνας: Συγκλονίζει οδηγός για το δυστύχημα - «Για κλάσματα του δευτερολέπτου γλιτώσαμε»
Facebook

Σύμφωνα με τον Βολιώτη Γραμματέα του Συλλόγου Ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων «Η Μαγνησία» Θανάση Σιμώτα, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που προπορευόταν, στο ύψος του Πλαταμώνα, εμβόλισε τα δύο ΙΧ.

Για το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο έπεσε πάνω σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στη ΛΕΑ, μίλησε οδηγός από τον Βόλο ο οποίος ήταν λίγα μέτρα πίσω από το λεωφορείο.

Σύμφωνα με τον Βολιώτη Γραμματέα του Συλλόγου Ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων «Η Μαγνησία» Θανάση Σιμώτα, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που προπορευόταν, στο ύψος του Πλαταμώνα, εμβόλισε τα δύο ΙΧ και ο δρόμος γέμισε συντρίμμια.

«Συμβαίνει τώρα Ο Βολιώτης οδηγός συγκλονίζει με την περιγραφή του για το δυστύχημα στο ύψος του Πλαταμώνα Συγκλονιστικό δυστύχημα. Ώρα 01.30 στην ΠΑ.ΘΕ. στην έξοδο της σήραγγας, στο ύψος του Πλαταμώνα, στο ρεύμα προς Αθήνα. Προπορευόμενο διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, μόλις έχει εμβολίσει δυο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα (??) στην Λ.Ε.Α.. Ο δρόμος γεμάτος συντρίμμια. Για κλάσματα του δευτερολέπτου αποφύγαμε την σύγκρουση και εμείς…. Οι εικόνες τραγικές. Δυστυχώς πρέπει να υπάρχουν θύματα», αναφέρει στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από βίντεο από το σημείο.

Σημειώνεται πως από τη σύγκρουση ένας 19χρονος σκοτώθηκε και άλλοι 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Ένας 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα.

Ο 19χρονος επέβαινε στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ, όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε πάνω τους.

Στο ίδιο αυτοκίνητο που επέβαινε ο άτυχος 19χρονος τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο άνδρες, 22 και 34 ετών. Από το δεύτερο όχημα τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα τρία άτομα.

Οι ελαφρά τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Οι δύο που τραυματίστηκαν σοβαρά διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», όπου τελικά ο 19χρονο υπέκυψε στα τραύματά του.

Το δυστύχημα έγινε στην έξοδο της σήραγγας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Λόγω της σύγκρουσης, αρχικά έκλεισε το ρεύμα προς Αθήνα στην ΠΑΘΕ.

Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 77 άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους και συνέχισαν το δρομολόγιο προς Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο.

Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Σχετικές ειδήσεις