ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Έπαιρνε το λεωφορείο από τον Άγιο Νικόλαο για να κλέψει αυτοκίνητα στο Ηράκλειο

Κρήτη: Έπαιρνε το λεωφορείο από τον Άγιο Νικόλαο για να κλέψει αυτοκίνητα στο Ηράκλειο

Κρήτη: Χειροπέδες σε έναν αλλοδαπό που κατηγορείται για 9 υποθέσεις- Πώς δρούσε

Χειροπέδες περάστηκαν σε έναν αλλοδαπό που κατηγορείται για 9 συνολικά υποθέσεις κλοπών οχημάτων στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για έναν 50χρονο, ο οποίος έπαιρνε το λεωφορείο από τον Άγιο Νικόλαο το βράδυ, δρούσε στο Ηράκλειο και επέστρεφε με το λεωφορείο, ξανά, στη βάση του το πρωί!

Όπως αναφέρει το cretalive, ο δράστης έσπαγε τα αυτοκίνητα και έκλεβε ό,τι έβρισκε μέσα. Μία φορά στάθηκε τυχερός, καθώς ένας άτυχος οδηγός είχε αφήσει 1000 ευρώ για να πληρώσει λογαριασμούς στο αυτοκίνητό του.

Ο 50χρονος είχε συλληφθεί στις αρχές του Φεβρουαρίου στον Άγιο Νικόλαο από τις τοπικές αρχές για κλοπές. Όταν αφέθηκε ελεύθερος μετά το πέρας του αυτοφώρου, επειδή θεώρησε πως «κάηκε» και έγινε γνωστός στους αστυνομικούς, μετέφερε τη δράση του δυτικά, προς το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 18 Φεβρουαρίου έσπασε αυτοκίνητα στη Σταλίδα, όπως και στις 25 του ίδιου μήνα. Στις 22 Απριλίου, έδρασε στην Ανάληψη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Τη Δευτέρα, η έρευνα στο σπίτι του αποκάλυψε ένα μαχαίρι. Την Τρίτη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, θα πάει στην εισαγγελία Λασιθίου, στη Νεάπολη.

Όμως, σε ό,τι αφορά στις κλοπές, η δικογραφία θα διαβαστεί στην εισαγγελία Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση εννέα (9) υποθέσεων κλοπών– διαρρήξεων οχημάτων (5 τετελεσμένες και 4 απόπειρες) οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του αλλοδαπού για κλοπές,ο οποίος και συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο αλλοδαπός κατά το χρονικό διάστημα από την 18/02/2023 έως 22/04/2023 είχε αφαιρέσει από οχήματα χρήματα, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα εργαλεία.

Η χρηματική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, ξεπερνά συνολικά το χρηματικό ποσό των 1800 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (24.04.2023) το πρωί στο σπίτι του αλλοδαπού σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου».

Διαβάστε επίσης:

Βελεστίνο: Ξυλοκόπησε άγρια την 24χρονη κόρη του επειδή ασπάστηκε τον ισλαμισμό

Εφιαλτικά σενάρια: Κι αν ο υδράργυρος στην Αθήνα αγγίξει τους 48 βαθμούς;

Νέο περιστατικό βίας στην Πάτρα: «Συμμορία» ανηλίκων επιτέθηκε σε 11χρονο