ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: «Περιμέναμε να γίνει το θαύμα, αλλά» - Πώς έμαθαν οι γονείς για τον θάνατο του 14χρονου

Αγρίνιο: «Περιμέναμε να γίνει το θαύμα, αλλά» - Πώς έμαθαν οι γονείς για τον θάνατο του 14χρονου

Ο Γαβριήλ πήρε το ποδήλατό του και συναντήθηκε με τον ξάδελφό του για να πάνε μια βόλτα στο Αγρίνιο, αλλά αυτή η βόλτα στάθηκε μοιραία

Μοιραία ήταν η βόλτα με το ποδήλατο για τον 14χρονο, Γαβριήλ, από το Αγρίνιο. Ο 14χρονος χαιρέτησε τη μητέρα του, λέγοντάς της ότι δεν θα αργήσει από τη βόλτα με τον ξάδερφό του. Όμως, δεν γύρισε ποτέ...

Όλα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Γαβριήλ πήρε το ποδήλατό του και συναντήθηκε με τον ξάδελφό του για να πάνε μια βόλτα. Το έδαφος ήταν κατηφορικό και δύσβατο, με αποτέλεσμα ο 14χρονος να πέσει από το ποδήλατο και να χτυπήσει το κεφάλι του πάνω σε βράχο.

«Πηγαίναν συχνά τα παιδιά, ήταν η κακιά η ώρα. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα». «Τι δακρυσμένη, πονέσαμε πολύ, κρίμα, το είχαμε εδώ το παιδάκι αυτό», λένε φίλοι και συγγενείς.

Ο ξάδελφός του σε κατάσταση σοκ άρχισε να φωνάζει και να καλεί για βοήθεια μήπως κάποιος τους ακούσει και τους εντοπίσει όσο ο 14χρονος ήταν πεσμένος δίπλα από τον μεγάλο βράχο και βαριά τραυματισμένος.

«Βγήκα ξυπόλητη έξω, έλεγα τι έγινε το παιδί. Ήρθε η μάνα, έμαθε το μαντάτο και ήρθε για να πάρει να δει, τι να δει, μετά πέρασε το ασθενοφόρο και το πήρανε», λένε μάρτυρες που έτυχε να βρίσκονται μπροστά στην τραγωδία με τον 14χρονο στο Αγρίνιο.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Γαβριήλ

Το ασθενοφόρο παρέλαβε τον 14χρονο και με τη συνοδεία αστυνομικών ο Γαβριήλ διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγρινίου. Όλοι ήλπιζαν για ένα θαύμα, όμως ο 14χρονος Γαβριήλ υπέκυψε στα τραύματά του.

«Κρίμα στον πατέρα και στη μάνα, ένα παιδάκι είχαν από την ξενιτιά να το μεγαλώσουν να το σπουδάσουν εδώ, ήξεραν τι θα τους βρουν;».

Ήταν το μοναχοπαίδι μίας οικογένειας που τα τελευταία 20 χρόνια ζούσε στην Κυψέλη Αγρινίου. Μία οικογένεια που προσπαθούσε να σπουδάσει το παιδί της δουλεύοντας στα χωράφια, με όνειρα για ένα λαμπρό μέλλον. Συγγενείς και συμμαθητές θα αποχαιρετήσουν τον 14χρονο Γαβριήλ που έφυγε με τόσο τραγικό τρόπο πρόωρα από τη ζωή.