ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Σε κλοιό απατεώνων οι επαγγελματίες – Επιτήδειοι στήνουν κομπίνες στο λεπτό

Βόλος: Σε κλοιό απατεώνων οι επαγγελματίες – Επιτήδειοι στήνουν κομπίνες στο λεπτό

Βόλος: Φόβος και τρόμος έχουν καταστεί για τους επαγγελματίες στον χώρο των περιπτέρων, μίνι μάρκετ και κέντρων τύπου, επιτήδειοι που στήνουν κομπίνες στο λεπτό με σκοπό το κέρδος.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, επαγγελματίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα οι απατεώνες έχουν αποθρασυνθεί με αποτέλεσμα η ανησυχία να είναι έντονη στον κλάδο, που προσπαθεί να παραμείνει όρθιος, έχοντας όμως καταγράψει τα τελευταία χρόνια σημαντικές απώλειες, καθώς πολλά περίπτερα έχουν βάλει λουκέτο και όσες επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές επιβιώνουν με ένα μικρό κέρδος, που πολλές φορές δεν φτάνει για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις.

Για να προστατευθούν οι επαγγελματίες έχουν φτιάξει «κλειστή ομάδα» στα social media και όποτε πέσει κάτι στην αντίληψη κάποιου χτυπάει «κόκκινος» συναγερμός, προκειμένου να προστατευθούν οι υπόλοιποι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το τελευταίο εξάμηνο, ολοένα και συχνότερα επαγγελματίες πέφτουν θύματα αγνώστων, οι οποίοι με πρόσχημα κυρίως την αγορά προπληρωμένων καρτών «αλιεύουν» κωδικούς και τις ρευστοποιούν σε χρόνο ρεκόρ.

Συνήθως επικοινωνούν τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων, όπως ψιλικά, μίνι μάρκετ και περίπτερα, δηλώνουν ψευδώς ότι έχουν ιδιότητα τεχνικών της εταιρείας που έχει εγκαταστήσει μηχανήματά έκδοσης προπληρωμένων καρτών και με το πρόσχημα ότι πρέπει να πραγματοποιήσουν έλεγχο για την ορθή λειτουργία των μηχανημάτων, ζητούν από τους καταστηματάρχες να εκδώσουν προπληρωμένες κάρτες διαφόρων χρηματικών ποσών, καθώς και τον κωδικό των καρτών.

Αρκετοί επαγγελματίες ξέφυγαν από τα «νύχια» τους τελευταία στιγμή, διότι είχαν την προνοητικότητα πριν πούνε το Ο.Κ. να επικοινωνήσουν με την πραγματική διαχειρίστρια εταιρεία και να ενημερωθούν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις όπου επαγγελματίες την πάτησαν και τώρα «κλαίνε» τα λεφτά τους, αφού εξαπατήθηκαν, καθότι οι κάρτες ουδέποτε ακυρώθηκαν. Αντίθετα εξαργυρώθηκαν αυτομάτως από τους απατεώνες.

Τις τελευταίες εβδομάδες εξάλλου επαγγελματίας έπεσε θύμα μίας εναλλακτικής απάτης αναφορικά με τις προπληρωμένες κάρτες.

Άγνωστος μπήκε στο κατάστημά του, προσποιήθηκε ήθελε να αγοράσει προπληρωμένες κάρτες paysafe, όμως μόλις βρήκε την ευκαιρία επειδή ο καταστηματάρχης εξυπηρετούσε άλλον πελάτη, φωτογράφισε τους κωδικούς ανενόχλητος και μετά κατάφερε να εξαργυρώσει τις κάρτες, με τον επαγγελματία να χάνει 400 ευρώ.

Διαβαστε επίσης:

Τέμπη: Ασκήθηκε δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ

Κρήτη: Κακουργηματική δίωξη σε 22χρονο για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης!

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Καταπέλτης ο εισαγγελέας - Προτείνει την ενοχή του 31χρονου