ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Συγκλονιστική μαρτυρία του αστυνομικού που έσωσε παππού και εγγονή

Σέρρες: Συγκλονιστική μαρτυρία του αστυνομικού που έσωσε παππού και εγγονή
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Σέρρες: Αστυνομικοί κατάφεραν να σώσουν έναν 69χρονο και την 3χρονη εγγονή του την ώρα που είχαν παρασυρθεί από έναν χείμαρρο. «Έκλαιγε το κοριτσάκι», ανέφερε αστυνομικός που συμμετείχε στη διάσωση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (27/4), αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Σερρών έκαναν περιπολία, όταν αντιλήφθηκαν πως υπάρχει περιστατικό σε έναν χείμαρρο. Σπεύδοντας στο σημείο, αντιλήφθηκαν πως ένας 69χρονος μαζί με την 3χρονη εγγονή του είχαν παρασυρθεί. Αμέσως ένας εξ αυτών βούτηξε στα νερά, κατάφερε να βγάλει πρώτα το κοριτσάκι και στη συνέχεια τον παππού του, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Ο αστυνομικός μίλησε στην τηλεόραση του Alpha, καταθέτοντας τη συγκλονιστική του μαρτυρία για το συμβάν. «Ξαφνικά ακούσαμε κραυγές, κάποιος να φωνάζει "βοήθεια, βοήθεια". Σταμάτησα τη μηχανή, κατέβηκα και παρατήρησα μέσα στο ποτάμι να υπάρχει ένας ηλικιωμένος κύριος και να προσπαθεί μαζί με το μικρό του κοριτσάκι να κρατηθούν στην επιφάνεια γιατί ήταν πολύ βαθύ το νερό. Χωρίς να σκεφτώ τίποτα, κατευθείαν, άφησα τη μηχανή, πήρα φόρα και βούτηξα μέσα», είπε χαρακτηριστικά.

«Προσπάθησα σε πρώτη φάση να βγάλω το μωρό, που έκλαιγε εκείνη την ώρα πάρα πολύ, ήταν σε κατάσταση σοκ. Κατάφερα, το τράβηξα από την κουκούλα, το έβγαλα το πήγα σε έναν συνάδελφο και κατευθείαν ξαναγύρισα για να προσπαθήσω να βγάλω και τον παππού», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο 69χρονος υποστήριξε πως «Πέρασα από εκεί και βούλιαξε το μηχανάκι από τη λάσπη. Πήγα να κατέβω και με τράβηξε και πήγα πιο βαθιά στο νερό. Δεν μπορούσα να ανέβω πάνω και φώναζα "βοήθεια" στα παιδιά της Αστυνομίας, καλά που ήταν εκεί. Ευχαριστώ πάρα πολύ, να είναι καλά ο άνθρωπος».