ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Κάποιοι μετά τον Καμπανό δεν έβαλαν μυαλό» - Τι λέει αυτόπτης για την οπαδική επίθεση

Θεσσαλονίκη: «Κάποιοι μετά τον Καμπανό δεν έβαλαν μυαλό» - Τι λέει αυτόπτης για την οπαδική επίθεση

«Βγήκαμε έξω και αντικρίσαμε νεαρούς να συμπλέκονται. Είδαμε ένα παλικάρι στο έδαφος αιμόφυρτο, να τον χτυπούν δύο άτομα. Φωνάξαμε αφήστε τον ήσυχο», αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Θύμα οπαδικής βίας έπεσε ένας 16χρονος στη Θεσσαλονίκη επειδή φορούσε ζακέτα της αγαπημένης του ομάδας, το βράδυ της Τρίτης, 2 Μαΐου.

Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πια κάτι καινούργιο, αλλά αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό σκληρής οπαδικής βίας. Το παιδί, ωστόσο, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με κακώσεις στο σώμα και το κεφάλι του.

Στο πλευρό του άτυχου παιδιού βρίσκεται η μητέρα του η οποία ξέσπασε με δηλώσεις της στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Δεν του μίλησαν καν, αμέσως άρχισαν να τον κυνηγάνε λόγω της μπλούζας, του φώναζαν, κάποια στιγμή του έβαλαν τρικλοποδιά, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον βαράνε στο κεφάλι, στον ώμο… Το παιδί μου έβαλε τα χέρια κάλυψε το πρόσωπό του και το κεφάλι για να μη χτυπηθεί περισσότερο», ανέφερε η μητέρα του 16χρονου.

Όσα αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας

Ο 16χρονος παρά την ατυχία του στάθηκε τυχερός, αφού γρήγορα έγινε αντιληπτός από κατοίκους της γύρω περιοχής που έσπευσαν να βοηθήσουν.

«Ακούσαμε φασαρίες στις 19:30 το απόγευμα», αναφέρει ο μάρτυρας.

»Βγήκαμε έξω και αντικρίσαμε νεαρούς να συμπλέκονται. Είδαμε ένα παλικάρι στο έδαφος αιμόφυρτο, να τον χτυπούν δύο άτομα. Φωνάξαμε ''αφήστε τον ήσυχο''. Όταν μας αντιλήφθηκαν άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν, και παρά τις προσπάθειες ορισμένων να τους πιάσουν δυστυχώς αυτό δεν τα κατάφεραν».

Βέβαια, οι αστυνομικές Αρχές σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως πρόκειται για δύο δράστες, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη. Επιτέθηκαν, δε, και σε ακόμη ένα άτομο που έσπευσε να βοηθήσει τον ανήλικο.

«Το παλικάρι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση», συνεχίζει ο αυτόπτης μάρτυρας, «Τον σηκώσαμε, τον πήγαμε στο πλησιέστερο φαρμακείο να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, είχε τις αισθήσεις του αλλά ήταν σε πολύ κακή κατάσταση».

Η ανταπόκριση της αστυνομίας ήταν πολύ άμεση, όπως και η άφιξη του ίδιου του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια του αυτόπτη μάρτυρα «Και εγώ ο ίδιος είμαι συγκλονισμένος. Είναι σα να βλέπω το δικό μου το παιδί. Είναι ένα μικρό παιδί. Κάποιοι δε βάλανε μυαλό μετά τον Άλκη».

Σχετικές ειδήσεις