ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλoνίκη: Συγκινεί ο αστυνομικός για τη «γέφυρα ζωής» σε 2χρονη - «Αυτή είναι η δουλειά μας»

Θεσσαλoνίκη: Συγκινεί ο αστυνομικός για τη «γέφυρα ζωής» σε 2χρονη - «Αυτή είναι η δουλειά μας»

Θεσσαλoνίκη: Ένα κοριτσάκι δύο ετών που έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο του μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο έπειτα από σωτήρια επέμβαση των αστυνομικών.

Από τα χειρότερα γλίτωσε ένα δίχρονο κοριτσάκι από τη Θεσσαλονίκη χάρη στην άμεση επέμβαση της ΕΛΑΣ ώστε να μεταβεί εγκαίρως στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Πιο συγκεκριμένα το παιδί το μεσημέρι του Σαββάτου, έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπό του και συγκεκριμένα στα μάτια του, με αποτέλεσμα οι γονείς του να πρέπει να το μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι δρόμοι ήταν μποτιλιαρισμένοι και η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιούνταν μετ' εμποδίων. Ωστόσο στο σημείο βρέθηκαν τυχαία δικυκλιστές στην ομάδα ΔΙΑΣ και άνοιξαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν το παιδί, δημιουργώντας μια «γέφυρα ζωής» μέχρι το νοσοκομείο. Έτσι το παιδί απέφυγε τον κίνδυνο και οι γονείς συγκινημένοι ευχαρίστησαν τους αστυνομικούς.

Ο αρχιφύλακας Εμμανουήλ Παπαϊωάννου μίλησε στο Action 24 και την εκπομπή «Πρωϊνή ζώνη», με τον Γιώργο Κακούση και την Άννα Λιβαθινού, για το περιστατικό με το 2χρονο κορίτσι.

«Ήμασταν περιπολία το Σάββατο το πρωί στην Νεάπολη Συκεών, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου που γινόταν τρομερό μποτιλιάρισμα... Διαπιστώσαμε ότι ένας κύριος μας κάνει νόημα με το χέρι μέσα από το όχημά του. Τον προσεγγίσαμε και μας ενημέρωσε ότι το παιδί του έβαλε στα μάτια του κάτι τοξικό και έπρεπε επειγόντως να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου», ανέφερε αρχικά ο αστυνομικός.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως άμεσα ελήφθη η απόφαση για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ «Όπως ήταν η κατάσταση για να φτάσει κανείς στο Παπανικολάου ήταν ακατόρθωτο. Ενημερώσαμε τον οδηγό πως έπρεπε να γίνει η συνοδεία αλλά και το κέντρο άμεσης δράσης και φτάσαμε στο νοσοκομείο σε 10 λεπτά. Πήγαν όλα καλά όπως και ενημερωθήκαμε....Σε διαφορετική περίπτωση θα έφταναν σε 45 λεπτά».

«Είμαστε πανευτυχείς που πήγαν όλα καλά με το παιδί. Αυτή είναι η δουλειά μας άλλωστε, πάντα κοντά στον πολίτη. Το λέει και το υπουργείο μας, ο πολίτης θέλουμε να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία» κατέληξε ο αστυνομικός.