ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεροληπτικό και κακόπιστο το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεροληπτικό και κακόπιστο το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Για διαστρέβλωση περιεχομένου της δήλωσης - απάντησης του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην εφημερίδα κάνει λόγο ο πληρεξούσιος δικηγόρος του οργανισμού

Μεροληπτικό και κακόπιστο χαρακτηρίζει ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δημήτρης Αντωνίου, δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο αποδίδει στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυρθού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό, φορολογικά αδικήματα. Μάλιστα όπως τονίζεται παρότι υπήρξε αναλυτική και σταχυολογημένη απάντηση του κ.Αυγερινού, διαστρεβλώθηκε το περιεχόμενό της.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Το συγκεκριμένο άρθρο αποδεικνύει την μεροληψία και την κακοπιστία του συντάκτη του. Ενώ προκύπτει και από το περιεχόμενο του άρθρου ότι η αναφερόμενη ποινική υπόθεση αφορά μία φορολογική υπόθεση του ΚΙΕΝ, για την οποία καταλογίζεται στον κ. Αυγερινό απλώς ότι ως Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. δεν μερίμνησε για να τακτοποιηθούν τα τεράστια χρέη που δημιούργησε η Διοίκηση Μαρτίνη (λες και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είχε χρήματα να διαθέσει για το σκοπό αυτό!), στον τίτλο και υπότιτλο του άρθρου τονίζεται ότι ο Αντώνης Αυγερινός διώκεται για κακούργημα, γενικώς και αορίστως, και ότι αυτό παραπέμπει στο «σκοτεινό πρόσωπο» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι προφανές ότι ο οποιοσδήποτε αναγνώστης διαβάσει φευγαλέα το συγκεκριμένο άρθρο, θα μείνει με την εσφαλμένη εντύπωση ότι ο κ. Αυγερινός έχει διαπράξει κάποιο σοβαρό κακούργημα που αφήνει σκιές (κατά τον τίτλο του πρωτοσέλιδου) στο φιλανθρωπικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού! Επίσης, παρόλο που παρατίθεται η απάντηση που είχε δώσει ο κ. Αυγερινός στον συντάκτη, αυτό γίνεται υπό τίτλο (Απειλές για μηνύσεις αντί για απαντήσεις) που διαστρέφει εντελώς το περιεχόμενό της, αφού στην επιστολή παρατίθενται επαρκείς και καταλυτικές απαντήσεις στα ερωτήματα που είχε θέσει ο συντάκτης»