ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Από το κυλικείο άρχισε η φωτιά στα τρένα

Τέμπη

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για να διαλευκανθεί από πού ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στα βαγόνια που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη

Δύο μήνες πέρασαν μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη και η έρευνα για το ποιος τελικά φταίει για τη σύγκρουση των τρένων συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του MEGA, Βασίλη Λαμπρόπουλο, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για να διαλευκανθεί από πού ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στα βαγόνια.

Μέσα στις επόμενες ώρες ή και ημέρες αναμένονται να παρουσιαστούν στοιχεία από την πλευρά των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τη χαρτογράφηση πού ακριβώς έχασαν την ζωή τους τα 57 θύματα της τραγωδίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Δεκαπέντε νεκροί υπάρχουν στο πρώτο βαγόνι κι έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν 20 νεκροί στο κυλικείο του τρένου που έχουν καεί. Πλέον θεωρείται βέβαιο ότι η μεγάλη έκρηξη που έγινε, είναι η έκρηξη στο κυλικείο.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση των τρένων ή από τη φωτιά. Υπάρχουν μάρτυρες που αναφέρουν ότι έχουν ακούσει ανθρώπους από το κυλικείο να ζητούν βοήθεια και να φωνάζουν ότι καίγονται.

Σύμφωνα με το MEGA, γίνεται έρευνα από πραγματογνώμονες της Πυροσβεστικής, κι έχει υπάρξει αλληλογραφία με τις εταιρείες και τους υπεύθυνους τι ακριβώς υπήρχε στα σκευοφυλάκια, με την επίσημη απάντηση να είναι ότι δεν υπήρχαν στις φορτωτικές εύφλεκτα υλικά.