ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην κηδεία της 15χρονης που πέθανε σε σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα

Θρήνος στην κηδεία της 15χρονης που πέθανε σε σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα

Οδύνη για τον θάνατο του 15χρονου κοριτσιού που πέθανε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Τρίκαλα

Το τελευταίο «αντίο» στην 15χρονη Ιωάννα που έφυγε από τη ζωή απρόσμενα κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Τρίκαλα είπαν οι γονείς, αδελφός , συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές στο δημοτικό κοιμητήριο Βύρωνα.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κοιμητήριο και οδήγησε το αγαπητό κορίτσι στην τελευταία του κατοικία. Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν βαριά με όλους τους παρευρισκόμενους σε κατάσταση βαθιάς οδύνης να αποχαιρετούν την Ιωάννα, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι δεν θα την ξαναδούν.

Οι συμμαθητές της φορούσαν λευκά πανωφόρια στην κηδεία του κοριτσιού.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία της 15χρονης:

«Ήταν θέλημα Θεού» λέει ο παππούς της

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το κορίτσι έφυγε από την ζωή από παθολογικά αίτια, ενώ είχε γνωστά προβλήματα με την καρδιά του.

«Ήταν μία ατυχία, ένα θέλημα Θεού εν πάση περιπτώσει. Όλοι εκείνοι οι οποίοι ενεπλάκησαν φέρθηκαν πάρα πολύ καλά. Ήταν εξαιρετικοί οι γιατροί, οι καθηγητές δεν έχουμε κανένα παράπονο από κανέναν και μπορώ να σας πω ότι τους ευχαριστούμε όλους» τόνισε ο παππούς της 15χρονης μιλώντας στον Alpha.

Όταν ρωτήθηκε εάν το παιδί έπασχε από σπάνια πάθηση ο ίδιος τόνισε ότι «ήταν κάτι ελάχιστο την είχαν δει καθηγητές καρδιολογίας, δεν έπαιρνε ούτε φάρμακα ούτε τίποτα. Δεν ανέβαζε πολλούς σφυγμούς παρόλα αυτά όμως γυμναζόταν, έκανε πολεμικές τέχνες, χορό δεν είχε τίποτα».

«Την παρακολουθούσαν, κάτι ανεπαίσθητο είχε παρουσιάσει και επειδή έχουμε και γιατρό στην οικογένεια, ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ήταν κάτι ανεπαίσθητο το οποίο ήθελε μία ιδιαίτερη προσοχή ας το πούμε. Ήταν ανακοπή, ήταν εντελώς άσχετο, αυτή την εντύπωση έχουμε» πρόσθεσε ο παππούς της έφηβης.

Δείτε το βίντεο του Alpha:

Η σχολική κοινότητα είναι βυθισμένη στη θλίψη για την απώλεια της Ιωάννας. Χθες, πήγαν στο σχολείο με μαύρα μπλουζάκια και με λουλούδια στα χέρια. Μια ανθοδέσμη για τη μνήμη της 15χρονης μαθήτριας ήταν δεμένη στην είσοδο του σχολείου. Στο σχολείο έφθασαν πέντε ψυχολόγοι, τρεις από τον δήμο και δύο από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά να διαχειριστούν αυτό το τραγικό γεγονός.

«Κάποτε θα ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα!» ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε για την Ιωάννα στην ιστοσελίδα του λυκείου.

Σύμφωνα με τους συγγενείς και τους καθηγητές της, η Ιωάννα ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, άριστη μαθήτρια, χαμηλών τόνων παιδί και συνεσταλμένο. «Ήθελε να γίνει γιατρός», είπε ο παππούς της.

Το χρονικό του τραγικού θανάτου της 15χρονης

Η τραγική είδηση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η μαθήτρια της Α’ λυκείου του 5ου Λυκείου Βύρωνα κατέρρευσε σε νυχτερινό μαγαζί των Τρικάλων, όπου διασκέδαζε με τους συμμαθητές της κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής γύρω στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Έγινε προσπάθεια ανάνηψης από τον γιατρό που συνόδευε τους μαθητές στην εκδρομή κι αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν επί δύο ώρες να το επαναφέρουν, δίχως αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: «Ήθελε να γίνει γιατρός» - Τι λέει ο παππούς της 15χρονης που πέθανε μυστηριωδώς

Τρίκαλα: «Ήταν καταπληκτικό και έξυπνο παιδί» - Συγκινούν οι μαρτυρίες για την άτυχη 15χρονη

Τρίκαλα: Θρήνος για τον θάνατο της 15χρονης μαθήτριας - «Έπαθε ανακοπή δύο φορές»