ΕΛΛΑΔΑ

Ευθύμης Λέκκας στο Newsbomb.gr: Τι έδειξε η αυτοψία μετά τον σεισμό στην Κρήτη

Ευθύμης Λέκκας στο Newsbomb.gr: Τι έδειξε η αυτοψία μετά τον σεισμό στην Κρήτη
Μια νύχτα «θρίλερ» βιώσαν οι κάτοικοι το βράδυ της Πέμπτης (19/05).
neakriti

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο Newsbomb.gr για τον σεισμό των 5.1 Ρίχτερ που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στην Κρήτη.

Στην Κρήτη μετέβη ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας εκτάκτως, μετά τον σεισμό των 5.1 Ρίχτερ το βράδυ της Πέμπτης, με επίκεντρο περιοχή της Μεσαράς.

Ο Ευθύμιος Λέκκας αφού επέστρεψε από την αυτοψία στο νησί της Κρήτης και μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πώς θα πάει η σεισμική δραστηριότητα, ωστόσο παρακολουθούμε το φαινόμενο και δεν εμπνέει ανησυχία». Μάλιστα ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε σύγκληση του επιστημονικού οργάνου εκτίμησης σεισμικότητας έπειτα από εντολή του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

«Κάναμε σύγκληση του επιστημονικού οργάνου, είναι όλα καλά, είμαστε σε καλό επίπεδο, δεν υπάρχει ανησυχία. Δεν είχαμε ζημιές, παρακολουθούμε το φαινόμενο», ανέφερε ο κ. Λέκκας στο Newsbomb.gr.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή του μεγάλου σεισμού η Πολιτική Προστασία του δήμου Φαιστού σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς έχει οργανώσει τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν.

Τέλος, από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού και επί τρεις θητείες Δήμαρχος μέχρι το 2019, κ. Αρμουτάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί ανέφερε ότι οι κάτοικοι είναι ανάστατοι από τον «χορό των Ρίχτερ» των τελευταίων ημερών.

Σχετικές ειδήσεις

Σεισμός στην Κρήτη: Ανησυχία για τα 5,1 Ρίχτερ - Αυτοψία Λέκκα στις Μοίρες

Σεισμός στην Κρήτη: Εκτάκτως στον Δήμο Φαιστού ο Λέκκας - Ζουν με τον φόβο οι κάτοικοι

Σεισμός στην Κρήτη - Παπαδόπουλος: Δεν ξέρουμε αν είναι ο κύριος σεισμός -Τουλάχιστον 25 μετασεισμοί