ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση - Άρχισαν σήμερα οι ενδοσχολικές εξετάσεις

Πανελλήνιες 2023: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση - Άρχισαν σήμερα οι ενδοσχολικές εξετάσεις

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές 

Με τον χρόνο να έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων, οι μαθητές της Γ´ λυκείου ξεκίνησαν σήμερα τις απολυτήριες εξετάσεις, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου.

Παράλληλα και οι μαθητές της Α' και Β' λυκείου δίνουν τον δικό τους αγώνα για τις προαγωγικές έως και τις 15 Ιουνίου.

Όσον αφορά στις Πανελλήνιες, για τα ΓΕΛ (ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια), οι εξετάσεις θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).

Για τα ΕΠΑΛ (ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια), η έναρξη των Πανελλαδικών θα γίνει μία ημέρα νωρίτερα, την 1η Ιουνίου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητες Γυμνασίου θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 15 του ίδιου μήνα.

Ποιοι υποψήφιοι υποβάλλουν μηχανογραφικό

Για τις Πανελλήνιες που θα αρχίσουν σε λίγες μέρες οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις Τμημάτων και Σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από την Πέμπτη 18 Μαΐου μέχρι και Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Η εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου θα είναι προσβάσιμη κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες όλο το 24ωρο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: https://exams-severeillness.it.minedu.gov.gr/

Όσον αφορά στους «μικρούς» του δημοτικού, τα σχολεία θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου