ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μπογονικολός: Αποφυλάκιση υπό όρους για τον Πατρινό «κατάσκοπο» – Τα εναλλακτικά σενάρια

Νίκος Μπογονικολός: Αποφυλάκιση υπό όρους για τον Πατρινό «κατάσκοπο» – Τα εναλλακτικά σενάρια

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο πατρινός επιχειρηματίας Νίκος Μπογονικολός, κρατούμενος σε φυλακές του Παρισιού.

Δεκαέξι ημέρες συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο πατρινός επιχειρηματίας και πρώην αθλητικός παράγοντας Νίκος Μπογονικολός, συνελήφθη επί γαλλικού εδάφους, με την κατηγορία της συνωμοσίας υπέρ της Ρωσίας παρέχοντας της, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, στρατιωτικές τεχνολογίες προέλευσης ΗΠΑ με στόχο την ανάπτυξη όπλων νέας γενιάς.

Από την Παρασκευή, εν αναμονή της εκτέλεσης του εντάλματος έκδοσης στην Αμερική βρίσκεται και κρατείται, όπως έγραψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στις φυλακές Φρενσές «Frenses» σε προάστιο κοντά στο κέντρο του Παρισιού, όπου και συνελήφθη στις 9 Μαΐου, ευρισκόμενος στην έκθεση αμυντικού υλικού «DEFEA». Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η «Πελοπόννησος», έχει ήδη υποβληθεί αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους του 59χρονου Πατρινού με το αιτιολογικό πως δεν είναι ύποπτος φυγής, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί στις αρχές Ιουνίου.

Το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο που βαρύνει τον πατρινό επιχειρηματία με επαγγελματική παρουσία και διασυνδέσεις ανά τον κόσμο, μετά και την άσκηση ποινικής δίωξης από τη Γενική Εισαγγελία των ΗΠΑ, είναι βαρύ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Νίκο Ζήνδρο η κατηγορία που του αποδίδουν είναι συνωμοσία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη λαθρεμπορία ηλεκτρονικών ειδών.

Η «ελευθερία»

Κατά πληροφορίες, το Σάββατο 3 Ιουνίου ή το αργότερο μέχρι τις 10 του προσεχούς μήνα, το Εφετείο του Παρισιού θα αποφασίσει την αποφυλάκιση ή μη του Νίκου Μπογονικολού, ο οποίος υποχρεούται να παραμείνει εντός της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τρία είναι τα εναλλακτικά σενάρια των περιοριστικών όρων, που μπορούν να επιβληθούν ανοίγοντας την πόρτα της «ελευθερίας» για τον επιχειρηματία. Το πρώτο είναι αυτό της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα κάθε 10 ημέρες, το δεύτερο η επιτήρηση με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» και το τρίτο ο κατ’ οίκον περιορισμός. «Εχουμε ζητήσει οποιαδήποτε εναλλακτική, αρκεί να είναι "έξω" για να μπορέσει να εργάζεται εξ αποστάσεως και να λειτουργεί τις εταιρείες του, ώστε να μην υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη μέχρι την τελική έκδοση της αποφάσεως, γιατί δεν σταματά η ζωή, ούτε οι δραστηριότητες», είχε δηλώσει στην «Π», ο κ. Ζήνδρος.

Η κράτηση

Στην περίπτωση, τώρα, απόρριψης του αιτήματος θα ακολουθήσει η υποβολή νέου, διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται μέχρι τη θετική απόκριση των γαλλικών Αρχών. Το βέβαιο είναι πως ο Νίκος Μπογονικολός, που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αρνούμενος από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες, θα παραμένει έγκλειστος τις φυλακές, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όποτε θα αποφασιστεί η έκδοση του ή μη στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από pelop.gr

Διαβάστε επίσης:

Νικόλαος Μπογονικολός: Στην Ολλανδία η βάση των δραστηριοτήτων του - Τα γραφεία και οι διασυνδέσεις

Νικόλαος Μπογονικολός: Ποιος είναι ο Έλληνας «κατάσκοπος» των Ρώσων

Νίκος Μπογονικολός: Θρίλερ με τον επιχειρηματία που κατηγορείται για κατασκοπεία από τις ΗΠΑ