ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: «Το παιδί θα πάθαινε θερμοπληξία - Μέσα στο αυτοκίνητο είχε 50 βαθμούς»

Ζάκυνθος: «Το παιδί θα πάθαινε θερμοπληξία - Μέσα στο αυτοκίνητο είχε 50 βαθμούς»
Glomex

Συγκλονίζει η μαρτυρία του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που απεγκλώβισε το μωρό Δανών από το αυτοκίνητο στη Ζάκυνθο.

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Ζακύνθου με το περιστατικό με τους τουρίστες που άφησαν το μωρό τους μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που απεγκλώβισε το παιδί μίλησε για το περιστατικό. «Λάβαμε ένα σήμα για ένα μωρό σε ένα αυτοκίνητο μόνο του», ανέφερε αρχικά στον ΣΚΑΪ.

«Ήμασταν λίγο μακριά αλλά μεταβήκαμε όσο πιο γρήγορα γινόταν. Οι γονείς ήταν στα 200 με 300 μέτρα», είπε. Όπως εξήγησε, οι γονείς δεν είχαν οπτική επαφή, αλλά όταν τον είδαν με φάρους και σειρήνες, κινητοποιήθηκαν.

«Κάναμε 7 λεπτά μετά την κλήση, ήμασταν 15χλμ. μακριά. Οι περιοίκοι εκεί, μας είπαν ότι το παιδί ήταν μισή ώρα μέσα, σας το λέω και ανατριχιάζω», τόνισε και συμπλήρωσε πως «έχω ζήσει πολλά περιστατικά στην Αθήνα, θυμόμουν και το περιστατικό με την Άρτα και έλεγα δεν θα συμβεί, γιατί έχω κι εγώ ένα παιδάκι».

Όταν κατάφερε να απεγκλωβίσει το μωρό ο αστυνομικός διαπίστωσε ότι ευτυχώς είναι καλά, αλλά δεν θα άντεχε πολύ από τη ζέστη.

«Ήταν σαν χαμένο ήταν έτοιμο να πάθει θερμοπληξία γιατί έκαιγε, έβραζε. Φανταστείτε ότι είχαν αφήσει ένα τάμπλετ που το μετακίνησα με τα ακροδάχτυλα γιατί είχε πυρώσει. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε 50 βαθμούς», είπε χαρακτηριστικά.

«Έτσι κάνουμε στη χώρα μας»

Κάτοικοι της περιοχής που αντιλήφθηκαν το παιδί μέσα στο σταθμευμένο και κλειδωμένο αυτοκίνητο, ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και απεγκλώβισαν το μικρό, όπως φαίνεται και στο χαρακτηριστικό tweet που ανάρτησε η Ελληνική Αστυνομία.

Το παιδί ήταν καλά στην υγεία του, ωστόσο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το παιδί βρισκόταν μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο για πάνω από 30 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν ατάραχοι και ψύχραιμοι οι γονείς, ρωτώντας τι ακριβώς συνέβη.

Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος πατέρας συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας», φέρονται να είναι τα πρώτα λόγια της μητέρας ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας.

Για το περιστατικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, Κώστας Καραγκούνης, δήλωσε στο imerazante: «Ένα παιδάκι είχε κλειδωθεί στο αυτοκίνητο. Ειδοποιήθηκε το κέντρο και μετέβησαν άμεσα οι δυνάμεις ασφαλείας και ΔΙΑΣ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικιαζόμενων ξεκλείδωσε το αυτοκίνητο, βγήκε το παιδάκι και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο. Βρισκόμαστε στη διαδικασία σχηματισμού δικογραφίας της μητέρας και όποιου άλλου υπεύθυνου προκύψει για το κλείδωμα του παιδιού μέσα στο αυτοκίνητο».

Σχετικές ειδήσεις