ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι έκανε πεζοπορία «παρέα» με την αρκούδα - «Δεν θέλω να το ξαναζήσω αυτό»

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι έκανε πεζοπορία «παρέα» με την αρκούδα - «Δεν θέλω να το ξαναζήσω αυτό»
Φωτογραφία Αρχείου

Θεσσαλονίκη: Η αρκούδα εθεάθη αρχικά στον Χορτιάτη, όμως έχει κάνει τη βόλτα της και στο Ασβεστοχώρι αλλά και στο Τριάδι

Την εμφάνισή τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχουν κάνει άγρια ζώα, τα οποία μάλιστα κινούνται πολύ κοντά στον αστικό ιστό.

Ένας λύκος εντοπίστηκε στην περιοχή της Άνω Πόλης, στα Κάστρα, νεκρός ωστόσο, καθώς είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο.

Παράλληλα στην περιοχή του Χορτιατη εθάθη και μία αρκούδα με τον Δημο μάλιστα να εκδίδει κατεπείγουσα ανακοίνωση για το περιστατικό, προειδοποιώντας τους κατοίκους.

Το άγριο ζώο είδε ένα ζευγάρι, το οποίο είχε πάει στο βουνό για πεζοπορία και τυχαία συνάντησε την αρκούδα, ενώ όπως περιγράφουν στην ΕΡΤ άκουσαν ένα «υπόγειο βαθύ γρύλισμα».

«Είδα μια μαύρη ράχη σε απόσταση περίπου 100 μέτρα από εκεί που καθόμασταν. Συνεχίζουμε εμείς και μόλις σταματάμε, σταματάνε ακαριαία και τα βήματα από δίπλα».

«Καθόμαστε και κοιτάμε στα δύο μέτρα το δάσος. Δεν μπορούσα να διακρίνω τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνοντας «ακούμε ένα γρύλισμα, ένα υπόγειο πράγμα, ένα γρύλισμα τόσο βαθύ, που εμένα που σηκώθηκε η τρίχα από τον φόβο. Δεν θέλω να το ξαναζήσω αυτό το πράγμα».

Η αρκούδα εντοπίστηκε αρχικά κοντά στο ραντάρ του Χορτιάτη, ωστόσο φαίνεται πως έχει κάνει τη βόλτα της και στο Ασβεστοχώρι αλλά και στο Τριάδι.