ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο αστυνομικός - «Η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο είχε φτάσει τους 50 βαθμούς»

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο αστυνομικός - «Η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο είχε φτάσει τους 50 βαθμούς»

Συγκλονίζει ο αστυνομικός στη Ζάκυνθο που έσωσε το παιδάκι από βέβαιη θερμοπληξία σε αυτοκίνητο

Ο νεαρός αστυνομικός, Σπύρος Μοίρας, που συγκίνησε το πανελλήνιο όταν σαν «φύλακας – άγγελος» έσωσε ένα μικρό παιδί από θερμοπληξία ή κάτι χειρότερο όταν οι Δανοί γονείς του το κλείδωσαν εντός του οχήματός τους στη Ζάκυνθο για να πάνε να ψωνίσουν, εξιστόρησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ το πώς διαχειρίστηκε τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

«Φτάσαμε με τις σειρήνες. Ταυτόχρονα έφτασε και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικιάσεως των αυτοκινήτων. Έτρεξα, έβγαλα το παιδάκι έξω από την πίσω πόρτα. Ήταν εμφανώς καταβεβλημένο. Το φυσούσα για να το δροσίσω. Το παιδάκι ήταν πολύ ζεστό. Φανταστείτε ότι η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο είχε φτάσει στους 50 βαθμούς Κελσίου»

Στο χωριό της Ζακύνθου, το Τσιλίβι οι περίοικοι άκουσαν τις φωνές του παιδιού και ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ όπως ανέφερε ο αστυνομικός ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπιζε τέτοιο περιστατικό.

«Το παιδάκι ήταν τρομαγμένο. Κοιτούσε στο κενό σα χαμένο», ανέφερε ο αστυνομικός για το παιδάκι το οποίο έκλαιγε στο αυτοκίνητο για πάνω από μισή ώρα.

Όπως περιγράφει όταν οι γονείς έφτασαν στο σημείο ανέφερε ότι οι γονείς προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την πράξη τους λέγοντας ότι έτσι κάνουν στη χώρα τους. Η μητέρα και ο σύντροφός της οδηγήθηκαν στην αστυνομία ενώ το νέο περιστατικό θυμίζει ολοένα και περισσότερο τους κινδύνους που υπάρχουν από το «Σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού», ο οποίος έγινε γνωστός μετά την τραγωδία στην Άρτα και τον αδόκητο θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους που ξέχασε στο αυτοκίνητο ο 37χρονος πατέρας του.

Ο Σπύρος Μοίρας είδε λίγο αργότερα το παιδάκι στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, το οποίο τον κοίταξε και του χαμογελούσε, αναγνωρίζοντας ότι δίπλα του είχε έναν άνθρωπο που τον βοήθησε.