ΕΛΛΑΔΑ

Ενετικό Λιμάνι Χανίων: Εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο για δεύτερη μέρα οι επιβάτες

Ενετικό Λιμάνι Χανίων: Εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο για δεύτερη μέρα οι επιβάτες

Απαγορεύτηκε ο απόπλους  στο κρουαζιερόπλοιο μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό ότι η λέμβος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα παραμένει στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων το κρουαζιερόπλοιο Europa 2 με 483 επιβάτες και 363 μέλη πληρώματος διότι το ατύχημα με την σωστική λέμβο προβακαλεί καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη - για το απόγευμα της Παρασκευής - αναχώρηση του για την Σαντορίνη.

Ο διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Χανίων, πλωτάρχης Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης, εξήγησε ότι στο κρουαζιερόπλοιο απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό ότι η λέμβος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

«Έχει απαγορευτεί ο απόπλους του κρουαζιεροπλοίου μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό από τον νηογνώμονα που ελέγχει το πλοίο, ότι η λέμβος, η οποία είναι μέρος των σωστικών μέσων του πλοίου, δύναται να πλεύσει. Αν αυτό δεν συμβαίνει, θα πρέπει να μειωθεί η χωρητικότητα των επιβατών του πλοίου», δήλωσε ο κ. Κοκολογιαννάκης.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί το γεγονός ότι στη λέμβο δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, αλλά ούτε και εισροή υδάτων. Πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση υφάλων με συμμετοχή δύτη. Στη συνέχεια, δε, ένα ρυμουλκό απομάκρυνε τη λέμβο που επανήλθε στο κρουαζιερόπλοιο.

Σχετικές ειδήσεις