ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισίας: «Ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί» - Τι εξηγεί πραγματογνώμονας στο Newsbomb.gr

Κηφισίας: «Ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί» - Τι εξηγεί πραγματογνώμονας στο Newsbomb.gr
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται το 3χρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε μαζί με τη γιαγιά του στη Λεωφόρο Κηφισίας, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν το δρόμο.

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Με τρομακτικούς ρυθμούς αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες οι παρασύρσεις πεζών στην Αττική. Σήμερα (1/6) μόνο σημειώθηκαν δύο παρασύρσεις πεζών, με τη μία εξ αυτών να είναι αρκετά σοβαρή, καθώς μία γυναίκα και ένα 3χρονο παιδί τραυματίστηκαν.

Δυστυχώς, όπως αναφέρουν κάτοικοι, κοντά στο σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο στη Λεωφόρο Κηφισίας αρκετοί είναι εκείνοι που επιχειρούν να διασχίσουν τον δρόμο, κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr, ανέφερε πως «για μία ακόμη φορά, είχαμε ένα ατύχημα με βαρύ τραυματισμό. Και της κυρίας που συνόδευε το παιδί των τριών ετών και του μικρού παιδιού. Είναι ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Στο φως της ημέρας, με επικρατούσες καιρικές συνθήκες ιδανικές, πέρασε η κυρία έχοντας στο χέρι της το παιδί και φτάνοντας στη μεσαία λωρίδα παρασύρθηκε».

Όπως εξήγησε, «διερευνάται σε ποιο σημείο παρασύρθηκε, αν είχε χρόνο αντίδρασης ο οδηγός της μοτοσυκλέτας που ήταν σε ευάλωτη θέση συγκριτικά με ένα αυτοκίνητο, για να κάνει τους απαιτούμενους αποφευκτικούς ελιγμούς ή μέσω τροχοπέδησης να το αποφύγει. Βεβαίως και δεν περνούσε η κυρία μαζί με το παιδί από διαβάσεις πεζών, όμως, οι οδηγοί των οχημάτων θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί για να αποφύγουν με οποιονδήποτε τρόπο ένα τέτοιο τραγικό τροχαίο ατύχημα».

Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε στο σημείο είπε πως όταν έφτασε είδε μόνο τον οδηγό της μηχανής, ο οποίος ήταν επίσης τραυματισμένος.

«Είδα πολύ κόσμο μαζεμένο, ένα άτομο πεσμένο κάτω. Προσπαθούσαν να φέρουν φαρμακείο από κάποιο αυτοκίνητο. Πολλοί προσπαθούν να διασχίσουν τον δρόμο σε αυτό το σημείο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ το 3χρονο κοριτσάκι

Πολυτραυματίας, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παίδων το 3χρονο κοριτσάκι, το οποίο παρασύρθηκε μαζί με τη γιαγιά του από μοτοσικλετιστή στη Λεωφόρο Κηφισίας, σήμερα (1/6) το πρωί.

Το παιδάκι βρίσκεται διασωληνωμένο σε σοβαρή κατάσταση, καθώς τραυματίστηκε άσχημα από τη μηχανή και είχε αιμορραγία.

Το βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Newsbomb.gr:

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μοτοσικλετιστής παρέσυρε γυναίκα και παιδί στο ύψος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Η 70χρονη γυναίκα με το παιδάκι βρίσκονταν στα μισά του δρόμου, όταν η μηχανή έπεσε πάνω τους, όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο.

Η γυναίκα διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, ελαφρά τραυματισμένη αλλά σε κατάσταση σοκ.

Πρόκειται για το 4ο τροχαίο με παράσυρση πεζού που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε φωτογραφίες:

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο ημέρες

Η μία τραγωδία μετά την άλλη συμβαίνει και μία ακόμα ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των τροχαίων.

Ένας 50χρονος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στη Λ. Αλεξάνδρας και σκοτώθηκε. Ο άνδρας διέσχιζε το δρόμο -σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση- και παρασύρθηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονη.

Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, μία 77χρονη γυναίκα προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο από σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση και παρασύρθηκε θανάσιμα από ΙΧ.

Το τρίτο τροχαίο συνέβη στην οδό Λένορμαν στα Σεπόλια, όπου ένας άστεγος προσπάθησε να διασχίσει κάθετα το δρόμο με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από ΙΧ αυτοκίνητο. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις