ΕΛΛΑΔΑ

Παιδοκαρδιοχειρουργός: Για ποιους λόγους έφυγε από τα 3 νοσοκομεία όπου εργαζόταν

Παιδοκαρδιοχειρουργός: Για ποιους λόγους έφυγε από τα 3 νοσοκομεία όπου εργαζόταν

Ο γιατρός κατηγορείται για τους θανάτους 15 παιδιών καθώς σύμφωνα με καταγγελίες γονέων τα παιδιά έφυγαν από τη ζωή από πλημμελείς ενέργειές του

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση του παιδοκαρδιοχειρουργού ο οποίος κατηγορείται για τους θανάτους 15 παιδιών με την Ελληνική Αστυνομία αλλά και την Δικαιοσύνη να συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την υπόθεση.

Η αποκάλυψη για τους 15 θανάτους παιδιών σε δυο νοσοκομεία στην Αττική, τα οποία είχαν όλα χειρουργηθεί από τον ίδιο καρδιοχειρουργό και σύμφωνα με καταγγελίες των γονέων τους χάθηκαν από πλημμελείς ενέργειές του, έχει προκαλέσει σοκ, ενώ στην εκπομπή Live News νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση ήρθαν στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, ο γιατρός έχει αποχωρήσει από τα τρία νοσοκομεία που εργαζόταν, ένα κρατικό και δύο ιδιωτικά και δίνει την δική του απάντηση για τους λόγους που έφυγε από αυτά.

Σε συνεντεύξεις που έχει δώσει απαντά ότι αποφάσισε να σταματήσει τα δύσκολα περιστατικά γιατί «ξέρετε τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Για τον λόγο που αποχώρησε από το «Αγία Σοφία» είπε: «Είχα επί παλαιότερου υπουργού, του κου Ξανθού, καλή συνεργασία με το Παίδων, είχα υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας. Τώρα καταργήσαν αυτό το μνημόνιο συνεργασίας, χωρίς να με έχουν ενημερώσει».

Την αποχώρησή του από το εν λόγω νοσοκομείο πάντως την αποδίδει σε εργασιακό ανταγωνισμό, ενώ δεν υπάρχει εξήγηση για την αποχώρησή του από την ιδιωτική κλινική.

Σε άλλη συνέντευξή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα, το ιδιωτικό που προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και το δημόσιο που σας καταδικάζει».

Σε έρανο που είχε κάνει ο καρδιοχειρούργος για την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία, φαίνεται να υπήρξαν αντιδράσεις από Ουκρανούς γιατρούς οι οποίοι συνέταξαν μία επιστολή και την δημοσιοποίησαν λέγοντας ότι υπάρχει πλήρη επάρκεια κι ο έρανος δεν χρειάζεται.