ΕΛΛΑΔΑ

Νόνικα Γαληνέα: «Αρχοντική προσωπικότητα και πολύ αριστοκρατική»

Νόνικα Γαληνέα: «Αρχοντική προσωπικότητα και πολύ αριστοκρατική»

Τι λένε για την ξεχωριστή προσωπικότητα της Νόνικας Γαλληνέα συνάδελφοί της. 

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Νόνικας Γαληνέα , η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος και Τάσιος Νούσιας μίλησαν για την ευγένεια, την αρχοντική και αριστοκρατική προσωπικότητα της Νόνικας Γαληνέα. «Ανήκε σε έναν κόσμο ο οποίος είχε μια άλλη συμπεριφορά, μια ευγένεια, ένας κόσμος ο οποίος απέρχεται. Είχε ένα σχετικό μεγαλείο, πράγμα που το χάνουμε σήμερα. Δούλεψα μαζί της, δούλεψα άριστα! Ήταν εξαιρετική συνεργάτις. Θα έλεγα ότι είχε μια μαθητική προσήλωση πάνω στη δουλειά της» είπε ο Γιάννης Μπέζος μιλώντας στο Open.

«Μια πολύ αρχοντική προσωπικότητα και πολύ αριστοκρατική. Υπέροχη!» είπε ο Τάσιος Νούσιας μιλώντας στον Alpha.

Η Άννα Φόνσου δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν είναι πια στη ζωή η αγαπημένη της φίλη και συνάδελφος, Νόνικα Γαληνέα

«Ήταν φίλη μου, ήταν προστάτης μου, ήταν συγγενής μου, ήταν πάρα πράγματα για μένα αλλά και για πολύ άλλο κόσμο και βέβαια για την οικογένεια της. Ήταν κοντά σε όλους μας, έσκυβε στα προβλήματα μας, ήταν κοντά μας στις δύσκολες στιγμέςμας. Με συμβούλευε, με φρόντιζε. Πάντα ήταν στοργική, πάντα πρόσχαρη, ευγενική, δοτική, ήταν πάντα εκεί».

«Πόσα πολλά πράγματα μας έχει χαρίσει στο Σπίτι του Ηθοποιού. Αυτό η Νόνικα, αυτό η Νόνικα, αυτό η Νόνικα… Πόσο κουράγιο μου έδινε για να συνεχίσω να παλεύω… Και τώρα πρέπει να μιλήσω εγώ για την Νόνικα με την οποία γελούσαμε την περασμένη εβδομάδα και είχαμε δώσει σήμερα ραντεβού για να οργανώσουμε τα γενέθλια της και να κάνει έκπληξη στα παιδιά της».

«Δεν μπορώ… Σκεφτόμουν ότι χθες έδωσα μια συνέντευξη στη Νέγκα και την πιο πολύ ώρα μιλούσα για την Νόνικα. Και περίμενα να έρθει σήμερα η μέρα για να πάω εκεί, να καθόμαστε οι δυο μας. Ήταν ξαφνική η είδηση, κόντεψα να πεθάνω μόλις μου το είπανε. Τόσο πολύ θα μου λείψει. Και θα ήθελα να έβλεπε τι κενό αφήνει σε όλους μας, πόσο την αγαπούσαν όλοι».

Νόνικα Γαληνέα: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία της - Η τελευταία της επιθυμία

Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 6 Ιουνίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένεια έκανε έκκληση να μην παραστούν κάμερες μέσα στον χώρο του κοιμητηρίου, παρά μόνο απ’ έξω, ενώ επιθυμία της Νόνικας Γαληνέα ήταν αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

«Σήμερα το πρωί έφυγε από κοντά μας μια σπουδαία ηθοποιός και μια υπέροχη κυρία, η Νόνικα Γαληνέα. Μεγάλη απώλεια, τεράστιο το κενό! Η Νόνικα Γαληνέα αγαπούσε πολύ τον κόσμο, τους ανθρώπους. Ήταν δοτική και μια μεγάλη αγκαλιά για όλους μας.
Θα είναι πάντα κοντά μας στην σκέψη μας και στην καρδιά μας.

Θερμή παράκληση της οικογένειας, γνωρίζοντας ότι θα την σεβαστούν όλοι, όπως σεβάστηκαν και την ίδια όσο ζούσε. Να μην εισέλθουν οι κάμερες στον χώρο του νεκροταφείου, να επιτρέψουν στην οικογένεια και σε όσους το επιθυμούν να θρηνήσουν και να την αποχαιρετήσουν ήσυχα και ήρεμα. Θα είναι στην διάθεσή τους όλοι όσοι παραστούν και το επιθυμούν να μιλήσουν, έξω από τον χώρο του νεκροταφείου.

Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 6 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι, από το Α΄ Νεκροταφείο. Ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση. Επιθυμία της Νόνικας Γαληνέα ήταν, όταν φύγει από την ζωή, αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ, που τόσο αγαπούσε και φρόντιζε», έγραψε η Μαίρη Μπάρκουλη στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook.

Η Finos Film λέει «αντίο» στη Νόνικα Γαληνέα με την αριστοκρατική ομορφιά

Αντίο» και «καλό ταξίδι» στην αγαπημένη Νόνικα Γαληνέα, που "έφυγε" λίγο πριν γιορτάσει τα 85 της χρόνια, λέει η Finos Film με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Με ιδιαίτερη παιδεία, αριστοκρατική ομορφιά και ταλέντο, υπηρέτησε το θέατρο για πάνω από 50 χρόνια, μέσα από εκλεκτά έργα και συνεργασίες με ιερά τέρατα της υποκριτικής τέχνης. Το ντεμπούτο της έγινε στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Η Λεωφόρος του Μίσους» (1968), όπου εμφανίζεται να τραγουδά με την φωνή της Τζένης Βάνου, ενώ το 1971 συμμετείχε στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η Κόρη του Ήλιου». Αξιοσημείωτος ρόλος και πολύ αγαπητός στο κοινό ήταν στην ταινία «Η Κόμησσα της Κέρκυρας» (1972) πλάι στην Ρένα Βλαχοπούλου. Σήμερα θα ανταμώσει με τον Αλέκο της. Καλό ταξίδι» αναφέρει στην ανάρτηση.