ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δεκάδων μεταναστών

evros
vros-news.gr

Οι περισσότεροι από 80 μετανάστες ανάμεσά τους και πολλά παιδιά βρίσκονται εδώ και τρεις μέρες πάνω στη νησίδα φωνάζοντας για βοήθεια

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δεκάδων μεταναστών στον Έβρο.

Στην περιοχή επιχειρούν συνοριοφύλακες, ΕΜΑΚ και Frontex, ενώ όπως αποκαλύπτεται οι μετανάστες βρίσκονται στην περιοχή Μαρασιά, σε μια νησίδα για τρεις μέρες. Πρόκειται για περισσότερα από 80 άτομα, οι οποίοι απεγνωσμένα φωνάζουν βοήθεια στα αγγλικά. Ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλά παιδιά.

Στο σημείο αναμένεται βάρκα της ΕΜΑΚ, ώστε να τους παραλάβουν, ενώ στην περιοχή έχει σπεύσει και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Επιβεβαίωση του Newsbomb.gr

Λίγο νωρίτερα, η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την ύπαρξη μεταναστών στην εν λόγω νησίδα, τονίζοντας: «Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις