ΕΛΛΑΔΑ

efood riders Academy: Η οδική ασφάλεια σε πρώτο πλάνο στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης Θανάσης Χούντρας

efood riders Academy: Η οδική ασφάλεια σε πρώτο πλάνο στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης Θανάσης Χούντρας

Ένα ξεχωριστό event στο οποίο διανομείς του efood είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Θανάση Χούντρα και να μάθουν περισσότερα για το πώς θα κάνουν πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις τους.

Αν υπάρχει κάτι που έχουμε αντιληφθεί τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι πως η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό μιας επιχείρησης μπορεί να έχει έναν ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο, τόσο για την ίδια, όσο και τους εργαζόμενούς της.

Τι σημαίνει όμως η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό στις μέρες μας; Στην πραγματικότητα σημαίνει το να επιλέγει μία επιχείρηση να επενδύει ουσιαστικά στην εκπαίδευση των εργαζόμενών της, στην εξέλιξη των δεξιοτήτων τους και φυσικά, στην ασφάλειά τους. Και σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, το efood αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα χάρη στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και δη, μέσα από το efood riders Academy και το πρόγραμμα Safe Roads by efood.

Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση με «όχημα» το efood riders Academy

Τι είναι το efood riders Academy και γιατί αξίζει την προσοχή μας; Πρόκειται για μία online εκπαιδευτική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε πριν από έναν χρόνο και έχει ως στόχο την εξέλιξη κάθε διανομέα της εταιρείας, σε θέματα γνώσεων, αλλά και δεξιοτήτων που θα του φανούν χρήσιμες τόσο για την εργασία, όσο και για την καθημερινότητά του.

Αυτόν τον Μάιο, λοιπόν, στο πλαίσιο του προγράμματος Safe Roads by efood, δηλαδή της ιδιαίτερα σημαντικής πρωτοβουλίας του efood για την οδική ασφάλεια, η πλατφόρμα efood riders Academy αποτέλεσε το «σημείο εκκίνησης» για πολύ σημαντικές δράσεις.

Στόχος των συγκεκριμένων δράσεων είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των διανομέων του efood. Και μία από τις πρώτες σημαντικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, έλαβε χώρα στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης Θανάσης Χούντρας.

Ο Θανάσης Χούντρας

Μία πρωτοβουλία που θέτει τις βάσεις για μία ασφαλέστερη καθημερινότητα

Η οδήγηση σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο σωστός τρόπος οδήγησης σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, η διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης, η ποιότητα της ασφάλτου στην Ελλάδα και τι πρέπει να προσέχουμε όταν οδηγούμε, οι τρόποι πέδησης, τα σημεία κίνησης και στάσης μοτοσυκλέτας σε διαφορετικά σημεία του δρόμου, οι αιτίες δημιουργίας ατυχημάτων και οι λύσεις τους, η ασφάλεια on the road και το lane splitting. Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης Μοτοσυκλέτας Riding School Θανάσης Χούντρας, στα μέσα Μαΐου.

Εκεί στo Πολυδένδρι, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη, 28 διανομείς του efood που ολοκλήρωσαν το πρώτο τους course για την Οδική Ασφάλεια στο efood riders Academy app και έλαβαν τη σχετική βεβαίωση, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Θανάση Χούντρα και να μιλήσουν μαζί του, θέτοντάς του τις απορίες τους, σε ένα πολύ σημαντικό μάθημα οδικού πολιτισμού.

Οι διανομείς είχαν, επίσης, στο πλευρό τους την ομάδα του efood, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο ιδρυτής του Riding School, Θανάσης Χούντρας, έκανε και live επίδειξη με τρεις μηχανές διαφορετικού τύπου. Αναφερόμενος, μάλιστα, στη σημαντική αυτή συνεργασία με το efood, που όπως τόνισε, ξεκίνησε δύο χρόνια πριν, ο κ. Χούντρας έκανε λόγο για μία εκπαιδευτική δράση που βοηθά τον οδηγό να αποκτήσει «μεγαλύτερη συνειδητότητα σχετικά τους κινδύνους που υπάρχουν στο δρόμο και δεξιότητες για την πρόληψη, τη διαχείριση και την αποφυγή τους».

«Είναι μία συνεργασία που ξεκίνησε δύο χρόνια πριν, από μια συζήτηση για το αν και το πώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν χάρτη ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των διανομέων στην οδική ασφάλεια. Και τελικά, μετά από ώρες συναντήσεων και αλληλεπίδρασης, φτάσαμε μέχρι στιγμής να έχουμε ήδη κάνει τα πρώτα δύο βήματα πάνω σε αυτόν τον χάρτη και να συνεχίζουμε ολοταχώς για τα επόμενα. Γιατί το efood έχει μια αξιοθαύμαστη συνέπεια, συνέχεια και θέληση στην εκπαίδευση των riders για την οδική ασφάλεια και όχι μόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χούντρας και συνέχισε: «Κάθε rider κάνει πολλά περισσότερα οχηματοχιλιόμετρα σε σχέση με τον μέσο οδηγό μηχανής, άρα η εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας γίνεται ακόμη πιο σημαντική. Έτσι αποκτά μεγαλύτερη συνειδητότητα σχετικά τους κινδύνους που υπάρχουν στο δρόμο και δεξιότητες για την πρόληψη, τη διαχείριση και την αποφυγή τους».

Οι εκπαιδεύσεις μέσα από το efood riders Academy, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου, θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Είναι όμως σημαντικό να αναφέρουμε ότι όσοι διανομείς του efood βρέθηκαν στο πρώτο εκπαιδευτικό αυτό event με τον Θανάση Χούντρα, είχαν την ευκαιρία να φύγουν από τη Σχολή παίρνοντας μαζί τους ένα ειδικό βιβλιαράκι με συμβουλές οδικής ασφάλειας για μοτοσικλετιστές, να λάβουν μέρος σε κλήρωση για να κερδίσουν δωρεάν μάθημα οδικής ασφάλειας, ενώ θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μαθήματα οδικής ασφάλειας στο Riding School με ειδική για τους διανομείς έκπτωση.

Το σίγουρο είναι ότι πρωτοβουλίες όπως εκείνες του προγράμματος Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης Safe Roads by efood, αλλά και της πλατφόρμας efood riders Academy, που φέρνουν την εκπαίδευση και την ασφάλεια των εργαζόμενων σε πρώτο πλάνο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά, συμβάλλοντας τόσο σε μία καλύτερη καθημερινότητα με περισσότερη ασφάλεια για τους ίδιους τους διανομείς, αλλά και χαρίζοντας σε όλους μας πιο ασφαλείς διαδρομές.