ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Επανέναρξη ερευνών για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση σε δύο δίδυμα παιδιά

Ρόδος: Επανέναρξη ερευνών για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση σε δύο δίδυμα παιδιά

Η 55χρονη αλλοδαπή είχε παρουσιαστεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου την 29η Ιουλίου 2022. Τότε της είχαν κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο ώστε να εξεταστεί από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και να επιβεβαιωθεί αν υπάρχει πορνογραφικό υλικό με τα ανήλικα παιδιά

Πλήρη διερεύνηση καταγγελίας για σεξουαλική κακοποίηση και σωματικής κακοποίησης από το οικογενειακό περιβάλλον ζητά ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου για δύο διδύμων παιδιά, τα οποία είναι ηλικίας 8 ετών και κατοικούν σε δημοτική ενότητα της δυτικής πλευράς του νησιού.

Ειδικότερα, σε βάρος μιας 55χρονης αλλοδαπής σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και είχε υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου. Από την έρευνα, όμως, δεν προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση των αδικημάτων για τα οποία είχε καταγγελθεί.

Πάντως, όπως έγραψε η «δημοκρατική», με την παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ζητήθηκε η διερεύνηση τυχόν τελέσεως των ακόλουθων αδικημάτων:

  1. Βιασμού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
  2. Γενετήσιες πράξεις με ανήλικους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
  3. Πορνογραφία ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη.
  4. Σωματική βλάβη αδυνάμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
  5. Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων κάτω των 12 ετών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως η έρευνα παραμένει σε πλήρη εξέλιξη με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, δεδομένου ότι και μέχρι τώρα η Εισαγγελική αρχή δεν έχει αποφανθεί σχετικά με την τέλεση ή μη των ως άνω αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η 55χρονη αλλοδαπή είχε παρουσιαστεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου την 29η Ιουλίου 2022. Τότε της είχαν κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο ώστε να εξεταστεί από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και να επιβεβαιωθεί αν υπάρχει πορνογραφικό υλικό με τα ανήλικα παιδιά - κάτι που δεν προέκυψε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Έτσι, ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου τη διενέργεια νέων προανακριτικών πράξεων και βασικά: τη λήψη καταθέσεων από μάρτυρα, καταθέσεις των παιδιών παρουσία παιδοψυχολόγου αλλά και εξηγήσεις χωρίς όρκο των γονέων τους οι οποίοι υποστηρίζουν από την εξ αρχής πως τα όσα καταγγέλθηκαν είναι ανυπόστατα.

Βέβαια, στη δικογραφία είναι ενσωματωμένη και η προκαταρκτική ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη των δύο ανηλίκων. Αυτή αναφέρεται στις συνθήκες διαβίωσης των δύο παιδιών αλλά και σε περιστατικά κακοποίησής τους. Παράλληλα, γίνεται ειδική μνεία και σε περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησής τους από την 55χρονη αλλοδαπή και έναν άγνωστο, μέχρι στιγμής, άνδρα.

Ακόμα, η πραγματογνώμων δηλώνει πως τα παιδιά εκμυστηρεύτηκαν τα όσα υπέστησαν στις δασκάλες τους αφού στο πρόσωπο αυτών ένιωθαν ασφάλεια - πράγματα, όμως, που δεν επιβεβαίωσαν τα παιδιά όταν κατέθεσαν παρουσία παιδοψυχολόγου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Το αγόρι υποστήριξε αρχικά, όπως έγραψε η «δημοκρατική», πως η 55χρονη έβαλε ζεστές πέτρες στο μαγιό του ίδιου και της αδελφής του, πως μια φορά τους έβγαλε τα ρούχα και χόρευαν σπίτι τους, ότι τους έβαλε στο youtube και έβλεπαν γυμνούς άνδρες.

Το κορίτσι, με τη σειρά του, ανέφερε πως η 55χρονη την είχε αγγίξει στα απόκρυφά σημεία της, πως με μουσική από την τηλεόραση τους έβαλε να χορέψουν γυμνοί και ότι ένας τρίτος άνδρας, τον οποίο δεν γνωρίζουν, ασέλγησε εις βάρος της.

Όταν τα ανήλικα δίδυμα αδέλφια εξετάστηκαν από ιατρούς του γαστρεντερικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και τον ιατροδικαστή δεν διαπιστώθηκε τίποτε το οποίου θα οδηγούσε σε συμπέρασμα για σεξουαλική τους κακοποίηση.

Πάντως, οι έρευνες δεν είχαν ξεκινήσει με υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών αλλά για σωματικές βλάβες.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως η 55χρονη ανέφερε πως γνώρισε τον ημεδαπό σύντροφό της που έχει σχέσεις με την οικογένεια των διδύμων και έχει βαφτίσει το κοριτσάκι. Μάλιστα, η ίδια από το 2018 ασχολείται με τουριστικό επάγγελμα ως πολύγλωσση, και λόγω αυτής της εργασίας δεν είχε το χρόνο να δει τα παιδιά, πόσω μάλλον να ασχοληθεί μαζί τους.

Μάλιστα, σε συνέχεια της κατάθεσής της ανέφερε ότι ουδέποτε είχε επισκεφτεί τα παιδιά χωρίς τον σύζυγό της και άρα δεν βρέθηκε μόνη με τα παιδιά.

Ως συνήγοροι της 55χρονης παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Πολυξένη Χατζηγιάννη και των γονέων ο δικηγόρος κ. Δήμος Μουτάφης.

Σχετικές ειδήσεις