ΕΛΛΑΔΑ

Βόρεια Εύβοια: Τοξικός αμίαντος απειλεί την περιοχή δύο χρόνια μετά τις πυρκαγιές

Βόρεια Εύβοια: Τοξικός αμίαντος απειλεί την περιοχή δύο χρόνια μετά τις πυρκαγιές
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Βόρεια Εύβοια: Δύο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε στρέμματα δάσους και περιουσίες, η περιοχή απειλείται και πάλι από την παρουσία τοξικού αμίαντου.

Το καλοκαίρι του 2021 η Βόρεια Εύβοια ήταν στο «μάτι» καταστροφικών πυρκαγιών. Χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη, περιουσίες καταστράφηκαν και οι κάτοικοι ακόμα προσπαθούν να σταθούν όρθιοι από αυτό που τους συνέβη. Πέρα, όμως, από τη φυσική καταστροφή στην περιοχή υπήρχαν και πολλές κατασκευές που περιείχαν ελενίτ οι οποίες επίσης κάηκαν ολοσχερώς.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να απελευθερωθούν ποσότητες τοξικού αμίαντου και να κάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνη την ατμόσφαιρα στην περιοχή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το υπουργείο Ενέργειας έχει κάνει αυτοψία και έχει καταγράψει τον τοξικό αμίαντο στην Εύβοια, όμως, δεν έχει υπάρξει ακόμα μέριμνα για την απομάκρυνσή του.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα διενεργηθεί διαγωνισμός έτσι ώστε να υπάρξει ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο του καθαρισμού της περιοχής από τον τοξικό αμίαντο, δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.