ΕΛΛΑΔΑ

Λουκέτο σε λούνα παρκ: Λειτουργούσε χωρίς άδεια 17 χρόνια - Δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ έλεγχος

Λουκέτο σε λούνα παρκ: Λειτουργούσε χωρίς άδεια 17 χρόνια - Δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ έλεγχος

Λούνα παρκ: Τα βασικά σημεία που πρέπει να εξεταστούν τώρα, είναι καταρχάς η λειτουργία των κρατικών μηχανισμών αλλά και τι ισχύει με την επιβολή των νόμων.

Για σχεδόν δύο δεκαετίες γονείς πήγαιναν τα παιδιά τους σε λούνα παρκ, το οποίο δεν διέθετε νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Τι κι αν οι καταγγελίες έφταναν η μία πίσω από την άλλη για τον χώρο, φαίνεται πως δεν έγινε ποτέ κάποιος έλεγχος από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους, με αποτέλεσμα το 1998 να δοθεί η πρώτη άδεια από τον δήμο, ο οποίος ήταν και ο μόνος αρμόδιος.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2001, τόσο η τότε Νομαρχία όσο και το ΥΠΕΧΩΔΕ εντόπισαν παραβάσεις, ενώ και το ΣτΕ την ίδια χρονιά ζήτησε να μπει λουκέτο στο λούνα παρκ, κάτι που ο δήμος παραβλέπει και ανανεώνει την άδεια του χώρου μέχρι το 2006.

Σήμερα, 17 χρόνια μετά τον τελευταίο χρόνο νόμιμης λειτουργίας του λούνα παρκ, αυτό σταμάτησε να λειτουργεί τον Μάΐο, καθώς επιβλήθηκε λουκέτο, ωστόσο με ανακοίνωσή τους αναφέρει πως πρόκειται να λειτουργήσει σε νέο χώρο στα βόρεια προάστια.

Οι πολίτες ανησυχούν και απορούν για ποιο λόγο ο δήμος χωρίς να λογοδοτεί και χωρίς να ελέγχεται, δέχεται την παθογένεια του δημοσίου. Μάλιστα εκτός αυτού, ενώ υπήρχε απόφαση του 2021 από το Εφετείο, που δικαίωνε τους μηνυτές, το λούνα παρκ συνέχισε να λειτουργεί κανονικά

Τα βασικά σημεία που πρέπει να εξεταστούν τώρα, είναι καταρχάς η λειτουργία των κρατικών μηχανισμών αλλά και τι ισχύει με την επιβολή των νόμων.