ΕΛΛΑΔΑ

Ναυαγίο στην Πύλο: Διασωθέντες μετανάστες δείχνουν αγνοούμενους - Έφτασαν στο λιμάνι μαύρες σακούλες

Ναυαγίο στην Πύλο: Διασωθέντες μετανάστες δείχνουν αγνοούμενους - Έφτασαν στο λιμάνι μαύρες σακούλες
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Διασωθέντες μετανάστες αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους που αγνοούνται στο ναυάγιο της Πύλου, την ώρα που το Πολεμικό Ναυτικό έχει φτάσει στο λιμάνι και μεταφέρει τις σορούς των νεκρών μεταναστών

Αποστολή: Χάρης Γκίκας

Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους την τραγωδία που συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης 14 Ιούνιου ανοιχτά της Πύλου, όπου ένα πλοίο υπερφορτωμένο με μετανάστες βυθίστηκε με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα 79 άνθρωποι και να έχουν διασωθεί 104.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταναστών μέσα στο πλοίο επέβαιναν 750 άτομα ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό, ήταν πάνω από 500. Προς το παρόν δεν έχουν διασωθεί γυναικόπαιδα, τα οποία φέρεται να ήταν κλεισμένα σε αμπάρια και έτσι να μην κατάφεραν να σωθούν.

Διασωθέντες μετανάστες επιδεικνύουν στις Αρχές φωτογραφίες με τους αγνοούμενους έχοντας μια τελευταία ελπίδα ότι μπορεί να έχουν σωθεί ή βρεθεί στη θάλασσα. Οι διασωθέντες στέλνουν μηνύματα και ρωτούν εάν γνωρίζουν οτιδήποτε για τους δικούς τους ανθρώπους.

Στο λιμάνι έφτασε το βράδυ της Τετάρτης πλοίο του Λιμενικού φορτωμένο με μαύρες σακούλες, ενώ δυστυχώς όπως αναμένεται εκατοντάδες μπορεί να είναι οι μετανάστες που να πνίγηκαν στα ανοιχτά της Πύλου. Σε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται κλιμάκιο με ιατροδικαστές, προκειμένου να γίνουν εκεί οι πρώτες διαδικασίες για την ταυτοποίηση των νεκρών.