ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρία πρώην μπράβου: «Μπορεί να έδερνα κάποιον, αλλά έπαιρνα καλά χρήματα»

Μαρτυρία πρώην μπράβου: «Μπορεί να έδερνα κάποιον, αλλά έπαιρνα καλά χρήματα»

«Ο λόγος που έφυγα ήταν η γνωριμία μου με την γυναίκα μου», λέει μεταξύ άλλων ο πρώην μπράβος

Σοκάριστικά είναι τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με κυκλώματα εκβιαστών σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και κάνουν όλους να απορούν. Ένας πρώην μπράβος μιλά για το εν λόγω επάγγλεμα και τους κινδύνους της εργασίας αυτής.

«Ξεκίνησα τη νύχτα από πολύ μικρή ηλικία, από τα 15. Ασχολήθηκα με τη γυμναστική και μου έκαναν κάποιες προτάσεις να δουλέψω στην πόρτα» δήλωσε αρχικά ο μπράβος.

Για τον τρόπο επιλογής τους ανέφερε πως «πάνω από όλα πρέπει να έχεις μία σωματική διάπλαση και ένα ύψος. Όσο μεγαλώνεις 'χτίζεις' ένα όνομα στην πιάτσα, και όταν έχεις όνομα στην πιάτσα μπορεί κάποιος να σε ζητήσει και να σε αξιοποιήσει ως προστασία και αργότερα σε κάποια άλλα πράγματα. Έτσι, ξεκινάς σιγά-σιγά και μπαίνεις στα βαθιά».

Μάλιστα, μίλησε και για τους επιχειρηματίες και τα όσα κάνουν οι μπράβοι για αυτόυς: «Οι επιχειρηματίες είναι αυτοί που επιλέγουν τους μπράβους που θα έχουν σαν δεξί τους χέρι - και αυτοί δεν είναι πολλοί. Αυτοί είναι που θα κάνουν όλες τις δουλειές. Όχι μόνο να κάτσουν στην πόρτα, όχι μόνο να υποστηρίξουν το μαγαζί στο face control αλλά και να περάσουν σε άλλες ιστορίες - ιδίως π.χ. όταν οι επιχειρηματίες δανείζουν χρήματα και δεν τα λαμβάνουν πρέπει να πάμε εμείς.

«Δεν σκέφτεσαι τον κίνδυνο όταν παίρνεις καλά χρήματα».

Να σημειωθεί πως ο ίδιος θυμάται την πιο δύσκολη μέρα του: Δε θα την ξεχάσω. Είχα πάει να πάρω κάποια χρήματα και αυτός μας έβγαλε όπλο. Ήταν η τελευταία μου μέρα σε αυτή τη δουλειά».

«Ο λόγος που έφυγα ήταν η γνωριμία μου με την γυναίκα μου».

Σχετικές ειδήσεις