ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές, καλικάντζαροι και τσίπουρα στη Φλώρινα

Φωτιές, καλικάντζαροι και τσίπουρα στη Φλώρινα
Φέτος οι καλικάντζαροι θα βρίσκονται στη Φλώρινα. Θα βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να...

Φέτος οι καλικάντζαροι θα βρίσκονται στη Φλώρινα. Θα βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να φτιάξουν γιρλάντες και στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το παραδοσιακό καράβι.

Η κυρία Άη Βασίλη θα προσφέρει ζεστή σοκολάτα ενώ η νεράιδα του παραμυθιού θα διαβάσει χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να κρεμάσουν μια κορδέλα με την δική τους ευχή στο «δέντρο των ευχών».

Στη συνέχεια θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό μελομακάρονου, το χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού και τα εργαστήρια κατασκευών με πηλό.

Με αποκορύφωμα, όπως πάντα, το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς. Το γεγονός αυτό άλλωστε κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθη επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας «το αδιαχώρητο» στα ξενοδοχεία και τα λοιπά καταλύματα της Φλώρινας αλλά και του Αμυνταίου, της Πτολεμαϊδας, της Κοζάνης και της Καστοριάς.

Ο Δήμος ξεκίνησε ήδη να συγκεντρώνει τους 130 τόνους ξύλα που χρειάζονται για να ανάψουν το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου οι φωτιές στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας αλλά και σε εβδομήντα ακόμη σημεία σε όλες τις γειτονιές.

Υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής οι επαγγελματίες της περιοχής θα παρουσιάζουν τα τοπικά προϊόντα στα ξύλινα σπιτάκια που θα στηθούν και πάλι για το σκοπό αυτό.

Παράλληλα ο κόσμος θα διασκεδάζει όλη τη νύχτα με χορούς και τραγούδια ενώ θα προσφέρονται στους επισκέπτες κρασί, φασολάδα, ξηροί καρποί, ελιές, ταραμάς, πίτες και άλλα εδέσματα.

Ροή Ειδήσεων