ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Άκαρπες οι έρευνες για την 27χρονη στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο - Δεύτερος ύποπτος στο κάδρο

Κως: Άκαρπες οι έρευνες για την 27χρονη στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο - Δεύτερος ύποπτος στο κάδρο

Κανένα ίχνος της 27χρονης αγνοούμενης στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο που «χτένισαν» σήμερα οι Αρχές στην Κω - Ένας δεύτερος ύποπτος μπαίνει στο «στόχαστρο» της ΕΛΑΣ

«Πέπλο» μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια που έμενε στην Κω, τα ίχνη της οποίας αγνούνται από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου.

Σήμερα, Κυριακή 18 Ιουνίου, οι έρευνες για τον εντοπισμό της νεαρής από την Πολωνία συνεχίστηκαν σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος συνελήφθη με τη κατηγορία της αρπαγής της 27χρονης έπειτα από συλλογή βιντεοληπτικού υλικού και καταθέσεων.

Ωστόσο οι έρευνες στο στρατόπεδο ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, χωρίς να βρεθεί κανένα ίχνος της αγνοούμενης κοπέλας, όπως ανέφερε η ΕΡΤ.

Ελέγχθηκαν όλοι οι χώροι του κτηρίου αλλά και πηγάδια που βρίσκονται στον χώρο, χωρίς να εντοπιστεί κάποιο στοιχείο.

Παράλληλα, την περιοχή σαρώνει για πολλοστή φορά Drone της πολιτικής προστασίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των δύο εκπαιδευμένων σκυλιών της ελληνικής ομάδας διάσωσης που ήρθαν από τα Τρίκαλα και τη Σάμο.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί βρίσκεται η μητέρα της μαζί με έναν ιδιωτικό ντεντέκτιβ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνες για την νεαρή γυναίκα.

Δεύτερος ύποπτος στο «κάδρο» των ερευνών

Εκτός από τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος θα απολογηθεί αύριο Δευτέρα στην ανακρίτρια, οι Αρχές εξετάζουν και την εμπλοκή δεύτερου ατόμου στην υπόθεση εξαφάνισης που έχει λάβει διαστάσεις θρίλερ.

Πρόκειται για τον πακιστανικής καταγωγής συγκάτοικο του 32χρονου, ο οποίος εκτιμάται ότι μπορεί να έχει βοηθήσει εκ των υστέρων στην εξαφάνιση της κοπέλας και ενδεχομένως τη μεταφορά της καθώς ο Μπαγκλαντεσιανός ύποπτος έχει στην κατοχή του μόνο ένα δίκυκλο.

Στη ΓΑΔΑ το κινητό της 27χρονης Αναστάζια

Την ίδια ώρα τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ βρίσκεται το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης

Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τα αντικείμενα προκειμένου να βρουν πληροφορίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το κινητό της 27χρονης που εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 17/6 σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αποτελεί σημαντικό στοιχείο.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές φοβούνται για εγκληματική ενέργεια καθώς στο κινητό που βρέθηκε είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί. Το κινητό της κοπέλας εξετάζεται για να εντοπιστεί η τελευταία διαδρομή που έκανε πριν εξαφανιστεί.

Επικεφαλής ερευνών: «Μάλλον θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν. Βάλαμε ειδικές κάμερες στα πηγάδια»

Ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής ερευνών πολιτικής προστασίας, μίλησε στο MEGA το πρωί της Κυριακής για τις εξελίξεις των ερευνών.

«Είχαμε περάσει πολλές φορές από εκείνο το σημείο και δεν είχαμε βρει κάτι και ξαφνικά χθες το βρήκαμε. Μάλλον θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν. Ελέγξαμε τα περισσότερες πηγάδια και είχαμε και ειδικές κάμερες που τα βάλαμε στα πηγάδια για να δούμε τι υπάρχει μέσα στο νερό αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Πιστεύω πως δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρεθεί κάτι», ανέφερε αρχικά.

Βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες της κινήσεις

Το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας ταβέρνας στο Μαρμάρι, κοντά στο ξενοδοχείο που εργαζόταν η 27χρονη Αναστάζια.

Είναι Δευτέρα 12 Ιουνίου, ώρα 19:25, λίγο πριν την εξαφάνιση της 27χρονης. Η Αναστάζια μπαίνει στο μαγαζί και όπως φαίνεται και στο βίντεο, δεν συνομιλεί με κάποιον υπάλληλο, αλλά διαβάζει τον τιμοκατάλογο. Στη συνέχεια ασχολείται για λίγα λεπτά με το κινητό της κι έπειτα τραβά με το κινητό της φωτογραφία τον τιμοκατάλογο.

Μετά φαίνεται πως η 27χρονη βγαίνει στον κεντρικό χώρο της ταβέρνας και δείχνει να περιπλανιέται σαν να ήταν χαμένη. Έπειτα, στρίβει αριστερά προς το μίνι μάρκετ, όπου εκείνο το βράδυ επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται πως την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης ο σύντροφος της 27χρονης πήγε στην ταβέρνα με τη φωτογραφία της Αναστάζια αναζητώντας την.

Σχετικές ειδήσεις