ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί ηλικιωμένοι από πνιγμό στη θάλασσα σε Κρήτη, Πιερία και Χίο

Νεκροί ηλικιωμένοι από πνιγμό στη θάλασσα σε Κρήτη, Πιερία και Χίο

Οι αντίστοιχοι Λιμενικοί Σταθμοί έχουν αναλάβει την προανάκριση για τα τρία περιστατικά

Χωρίς τι αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 78χρονος στη θαλασσια περιοχή Μετόχι Σιδηρούντας στη Χίο. Αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό του αγροτικού ιατρείου Βολισσού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, Σκυλίτσειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Λιμενικός Σταθμός Καρδάμυλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου ανέλαβε την διενέργεια προανάκρισης.

Την ίδια στιγμή στην παραλία Πελεγρίνα Όρμου στην Ιεράπετρα της Κρήτης, ένας 83χρονος ανασύρθηκε από την θάλασσα επίσης χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο άνδρας, αλλοδαπής καταγωγής, δέχθηκε αρχικά τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο στη συνέχεια παρελήφθη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας. Από εκεί διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης.

Στον Κορινό Πιερίας, μία 77χρονη αλλοδαπή επίσης ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, επί τόπου στο σημείο της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, από ναυαγοσώστη, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.