ΕΛΛΑΔΑ

Αντώνης Συκάρης: Συγκλονίζει η σπάνια εξομολόγηση της συζύγου του - «Ήθελε πάντα να ξεχωρίζει»

Αντώνης Συκάρης: Συγκλονίζει η σπάνια εξομολόγηση της συζύγου του - «Ήθελε πάντα να ξεχωρίζει»

Συγκινούν τα λόγια της χήρας του Αντώνη Συκάρη, ένα χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης στα Ιμαλάια.

«Ραγίζει» καρδιές η σύζυγος του Αντώνη Συκάρη, του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάβασης από κορυφή στα Ιμαλάια, τον Απρίλιο του 2022.

Περίπου ένα χρόνο μετά την τραγωδία, η Καλλιόπη Κονή, μιλά στο STAR και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το πως έχει αλλάξει τη ζωή έπειτα από την τραγική απώλεια του άνδρα της.

«Ήταν ένας άνθρωπος σίφουνας, δύναμη αέρας, με πολύ μεγάλη πίστη», δήλωσε αρχικά η Καλλιόπη Κονή.

«Ήθελε πάντα να ξεχωρίζει και να γίνεται καλύτερος σε ό,τι καταπιάνεται για αυτό είναι και ο μόνος Έλληνας που έχει κατακτήσει έξι κορυφές πάνω από 8.000 μέτρα», συμπλήρωσε η ίδια.

Σαν πατέρας είχε απίστευτο χιούμορ όπως είπε ενώ ήταν «τρελαμένος» και σαν παππούς.

Παράλληλα τόνισε ότι γνώριζε πόσο επικίνδυνη ήταν η αποστολή που ήθελε να να φέρει εις πέρας, σημειώνοντας ότι είχε και μια ηθική υποχρέωση για να την ολοκληρώσει: «Θεωρούσε ότι είχε μεγάλη υποχρέωση να το κάνει για τον Νίκο και για τον Μπάμπη. Είχε ήδη προσπαθήσει 4 φορές. Ο Μπάμπης ο Τσουπράς και ο Νίκος Παναδρέου ήταν φίλοι του που είχαν χαθεί στην προσπάθεια να κατακτήσουν την κορυφή Νταουλαγκίρι».

Για τη μοιραία ημέρα, η Καλλιόπη Κονή τόνισε ότι ο Αντώνης Συκάρης ήταν πολύ κουρασμένος και δεν πρόλαβε να ξεκουραστεί.

«Με πήρε τηλέφωνο και μου έλεγε δεν αισθάνομαι πάρα πολύ καλά τι να κάνω», είπε η ίδια

«Αν δεν το κάνει εσύ τότε ποιος του έλεγα, αυτά που έπρεπε να του πω για να τον μπουστάρω και να κατέβει», συμπλήρωσε.

Συγκίνησε επίσης λέγοντας ότι ακόμα δεν έχει σύνειδητοποιήσει ότι ο αγαπημένος της σύντροφος έφυγε από κοντά της: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Για αυτό στέκεσαι όρθιος. Πρέπει να συμφιλιωθείς με την ιδέα και αυτό δεν είναι έυκολο γιατί είναι παντού. Περιμένω ότι θα ανοίξει η πόρτα και θα μπει μέσα».

Μάλιστα ανέφερε ότι η σορός του ορειβάτης επιθυμούσε να παραμείνει στο Νεπάλ, ωστόσο τα παιδιά του ήθελαν να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα.