ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση υποβρυχίου Titan: Οι τελευταίες φωτογραφίες πριν την καταβύθιση

Εξαφάνιση υποβρυχίου Titan: Οι τελευταίες φωτογραφίες πριν την καταβύθιση

Μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό του τουριστικού υποβρυχίου που χάθηκε ενώ κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού

Το υποβρύχιο Titan ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν έχει μήκος 6,7 μέτρων και βάρος 10 τόνων, το υποβρύχιο σκάφος διαθέτει κάμερες, φώτα και σαρωτές ενώ χρησιμοποιεί τη δορυφορική τεχνολογία Starlink του Έλον Μασκ για την επικοινωνία του.

Τη στιγμή που ερευνητικά πλοία της αμερικανκής ακτοφυλακής συνεχίζουν τις έρευνες, περισσότερα στοιχεία για το υποβρύχιο δίνει ο δημοσιογράφος του CBS Ντέιβιντ Πογκ, καθώς με αυτό ταξίδεψε πέρσι στα συντρίμμια του ναυαγίου του Τιτανικού.

Ο ίδιος εικονίζεται να μιλά, σε βίντεο από το εσωτερικό του υποβρυχίου. Είχε δηλώσει ότι, όταν το συνοδευτικό πλοίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από το υποβρύχιο, είναι δυνατή η αποστολή μηνυμάτων, Σε διαφορετική περίπτωση η επικοινωνία δεν είναι δυνατή καθώς κανένα από τα συστήματα GPS ή ραδιοσυστημάτων δεν λειτουργεί κάτω από το νερό.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του CBS, οι επιβάτες μπαίνουν στο υποβρύχιο και στη συνέχεια αυτό σφραγίζεται απ' έξω με πολλά μπουλόνια.

Εάν το υποβρύχιο παγιδευτεί ή προκληθεί διαρροή, κάνεις δεν μπορεί να βγει έξω, ενώ δεν υπάρχει και εφεδρικό μέσο διάσωσης.

Κατά τον ερευνητή, δε, των ωκεανών, Ρόμπερτ Μπλάσιακ, εάν το υποβρύχιο έχει πέσει στον πυθμένα του ωκεανού, η πίεση της ατμόσφαιρας θα είναι περίπου 380 φορές περισσότερη απ' ό,τι στην επιφάνεια.

Οι τελευταίες φωτογραφίες πριν την καταβύθιση

Εν τω μεταξύ, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες πριν τη μοιραία καταβύθιση.

Σε αυτές, διακρίνεται το μικροσκοπικό υποβρύχιο σκάφος να φεύγει από το λιμάνι Σεντ Τζον, στον Κόλπο του Φάντι, στην περιφέρεια του Νιου Μπράνσγουικ στον Καναδά.

Το υποβρύχιο φαίνεται να ρυμουλκείται από το μητρικό σκάφος MV Polar Prince.

Το ρυμουλκό οδηγεί το υποβρύχιο στα ανοιχτά της θάλασσας, για να προσεγγίσει το σημείο πάνω από τα συντρίμμια του Τιτανικού.

Δείτε τις φωτογρφίες στην gallery που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Υποβρύχιο Titan: Ένα σενάριο που δεν έγραψε ο επιβάτης Ράις - Συγγραφέας των «The Simpsons»

Υποβρύχιο Titan: Ένα σενάριο που δεν έγραψε ο επιβάτης Ράις - Συγγραφέας των «The Simpsons»

Υποβρύχιο Titan: Πλοίο με ρομποτικό βαθυσκάφος σπεύδει στην περιοχή - Στενεύουν τα περιθώρια

Υποβρύχιο Titan: Μόλις 1% οι πιθανότητες ζωής - 8 ώρες μετά δηλώθηκε η εξαφάνιση