ΕΛΛΑΔΑ

Συγκίνηση στο Νοσοκομείο Ηρακλείου: Γυναίκα γέννησε το μωρό της, ενώ έχει διαγνωσθεί με λευχαιμία

Συγκίνηση στο Νοσοκομείο Ηρακλείου: Γυναίκα γέννησε το μωρό της, ενώ έχει διαγνωσθεί με λευχαιμία
Stock image.

Χαμόγελα και δάκρυα συγκίνησης στο ΠΑΓΝΗ, μετά τη γέννηση ενός υγιέστατου μωρού, από μία μητέρα η οποία διεγνώσθη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης με οξεία λευχαιμία.

Χαμόγελα και δάκρυα συγκίνησης «σκόρπισε» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η γέννηση –το βράδυ της περασμένης Τρίτης (13/06)– ενός υγιέστατου μωρού, από μία μητέρα η οποία διεγνώσθη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης με οξεία λευχαιμία.

«Είναι αυτές οι ξεχωριστές μέρες στις ζωές μας», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα η Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Ελένη Παπαδάκη, αποτυπώνοντας την τεράστια χαρά, αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι –γιατροί, νοσηλευτές και οικογένεια– και κυρίως η μητέρα για να έχει αίσιο τέλος αυτή η κύηση.

Οι γιατροί παρακολουθούσαν την εγκυμονούσα από τον τέταρτο μήνα της κύησης, από όταν και άρχισε τούτη η περιπέτεια με την υγεία της. Η γυναίκα ακολούθησε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που καθορίσθηκε από τους γιατρούς της Αιματολογικής Κλινικής και η οποία ουδέποτε έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του εμβρύου.

Σε συνεργασία με τους γυναικολόγους, η έγκυος κατάφερε να φθάσει στην 32η εβδομάδα κύησης και το βράδυ της περασμένης Τρίτης, οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική τομή. Τα ευχάριστα νέα δεν άργησαν να φθάσουν στην οικογένεια, τόσο για τη μητέρα που ξεπέρασε με επιτυχία αυτή την υπερπροσπάθεια, όσο και για το υγιέστατο μωράκι της.

Σχετικές ειδήσεις