ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτικό βίντεο από τη δράση συμμορίας που έκλεβε σπίτια παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ

Αποκαλυπτικό βίντεο από τη δράση συμμορίας που έκλεβε σπίτια παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ
Glomex/ΕΡΤ

Μετά από έρευνες της ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής 8 μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν και εξιχνιάστηκαν τουλάχιστον 13 κλοπές και τρεις απόπειρες σε Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Νέα Σμύρνη και Νέα Φιλαδέλφεια, με τη λεία τους να φτάνει τις 90.000 ευρώ

Με τη μέθοδο της απασχόλησης σπείρα που δρούσε στην Αττική κατάφερε να πραγματοποιήσει 13 κλοπές και τρεις απόπειρες σε διάφορες περιοχές του νομού, με λεία που αγγίζει τις 90.000 ευρώ.

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ, από κάμερες ασφαλείας διαμερίσματος στο Χαλάνδρι, που είχαν καταγράψει τη δράση της σπείρας, ο αρχηγός της οποίας είχε εμφανιστεί σαν τεχνικός της ΔΕΗ που πήγε προκειμένου να εντοπίσει τάχα διαρροή ρεύματος.

Ο άνδρας αφού αρχικά απομόνωσε την γυναίκα που βρισκόταν στο διαμέρισμα, στην κουζίνα, έδωσε την δυνατότητα στους συνεργούς του να μπουν στο σπίτι και να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα από το σαλόνι και τα υπνοδωμάτια.

Μετά από έρευνες της ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής 8 μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν και εξιχνιάστηκαν τουλάχιστον 13 κλοπές και τρεις απόπειρες σε Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Νέα Σμύρνη και Νέα Φιλαδέλφεια, με τη λεία τους να φτάνει τις 90.000 ευρώ.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, όπου, ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, εκμεταλλευόμενοι ένα παραθυράκι του νόμου, κατάφεραν να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού αποζημίωσαν πρώτα τα θύματά τους και επέστρεψαν τις 90.000 ευρώ που ήταν η συνολική λεία των κλοπιμαίων.