ΕΛΛΑΔΑ

Κως: «Ό,τι ξέρω το λέω στην Αστυνομία», είπε ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές

Κως: «Ό,τι ξέρω το λέω στην Αστυνομία», είπε ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές
Glomex

Κως: Ο άνθρωπος που είδε για τελευταία φορά την Αναστάζια, ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές που είναι βασικός ύποπτος της υπόθεσης, μίλησε για όσα έζησε το μοιραίο βράδυ.

Ο Γκούλαν είναι ο άνθρωπος που έμενε μαζί με τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος είναι βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, υποστήριξε πως το τελευταίο βράδυ που είδε ζωντανή την Αναστάζια τόσο αυτή όσο και ο συγκάτοικός του είχαν πιει πολύ.

Ο Γκούλαν, από το Πακιστάν, ζει αρκετά χρόνια στην Κω και πριν από δύο μήνες ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές τον είχε προσεγγίσει έτσι ώστε να βρει στέγη και φαγητό. Όπως είπε, όμως, ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία δεν είχε εργαστεί σε αυτό το διάστημα.

«Δύο μήνες ήμασταν μαζί. Πριν δεν ξέρω πού ήταν. Ήρθε εδώ μου λέει ‘Σε παρακαλώ. Δεν έχω σπίτι, δεν έχω φαγητό. Έλα να μείνουμε μαζί’», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό είναι το δωμάτιο, δύο μήνες ήταν μαζί μου εδώ. Έναν μήνα ήταν σπίτι (δε δούλευε) μου έδινε μόνο 100 ευρώ και τίποτα άλλο. Έχω παιδιά τρία. Έχω και γυναίκα και έναν αδελφό και μένουν μαζί στο Πακιστάν. Και εγώ στέλνω λεφτά εκεί για να φάνε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πακιστανό συγκάτοικο του Μπαγκλαντεσιανού, η συγκατοίκησή τους ήταν ομαλή και δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή του να κάνει χρήση ή εμπόριο ναρκωτικών. «Δεν ξέρω αν πουλούσε ναρκωτικά, ούτε αν έπαιρνε. Εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο», σχολίασε.

Όσο για το τι έγινε το βράδυ της Δευτέρας, ο Γκούλαν είπε πως «Όταν αυτός έφερε κοπέλα, εγώ ήμουν έξω. Όταν ήρθα, έκατσα εδώ και τότε λέω τι είναι αυτό; Πάρε την κοπέλα και φύγε. Δε μ’ αρέσουν αυτά γιατί έχω παιδιά. Εμένα δε μου αρέσει τέτοια δουλειά. Εγώ μόνο να δουλέψω θέλω. Κακό είναι αυτό. Δεν είναι σωστό», είπε εξηγώντας πως επικράτησε μια μικρή ένταση μεταξύ τους καθώς ζήτησε από τον 32χρονο να πάρει την κοπέλα και να φύγει από το σπίτι.

«Μαζί έπιναν τις μπύρες. Ήπιαν δύο μπουκάλια. Εγώ είπα ‘γιατί έφερες αυτό το κορίτσι; Ποια είναι η κοπέλα; Εγώ πρώτη φορά βλέπω το κορίτσι’. Και λέει είναι ‘friend’ (φίλη). Εγώ δεν ξέρω αγγλικά. Εγώ μόνο λίγα ελληνικά ξέρω. Και λέω ‘φύγε απ’ εδώ. Δε θέλω κορίτσι εδώ. Πάρ’ το και άφησέ το από εκεί που την πήρες’. Λέει ‘εντάξει’ μετά πήγε έξω. Έκατσε εκεί έξω στην καρέκλα. Εγώ έφαγα και κοιμήθηκα στις 23.00 η ώρα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα είπε, ο Γκούλαν ξύπνησε περίπου στη 1:00 τη νύχτα και αντιλήφθηκε ότι ο συγκάτοικός του έλειπε. «Ξαναξύπνησα και πήρα τηλέφωνο και λέω ‘πού είναι ο μ@@@’ αλλά το είχε κλειστό. Και ήταν πολύ πιωμένος και σκέφτηκα μην πέσει κάτω αν καβαλήσει μηχανάκι και πεθάνει. Γι’ αυτό τον πήρα τηλέφωνο», εξήγησε.

«Ξύπνησα 01.00 η ώρα και μετά ξαναξύπνησα 02.00 η ώρα και ακόμα δεν ήταν σπίτι», είπε.

«Πρώτη φορά έφερε γυναίκα. Πριν δύο μήνες ήταν εδώ με εμένα και δεν είχε φέρει. Πρώτη φορά εγώ το είδα. Ποτέ δεν την έχω δει εγώ. Ποτέ. Η κοπέλα έπινε πολύ και εκείνος έπινε πολύ», σχολίασε στη συνέχεια ο Γκούλαν λέγοντας πως τόσο ο συγκάτοικός του όσο και η κοπέλα είχαν πιει πολύ.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι άνδρες της Ασφάλειας βρέθηκαν στο σημείο όπου γινόταν η συνέντευξη περιμένοντας να ολοκληρωθεί για να ανακρίνουν ξανά τον συγκάτοικο του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.