ΕΛΛΑΔΑ

Χαμόγελα για τρεις μαθητές σχολείων του Κιλκίς - Κέρδισαν τρία ποδήλατα

Χαμόγελα για τρεις μαθητές σχολείων του Κιλκίς - Κέρδισαν τρία ποδήλατα

Περίσσεψαν τα χαμόγελα μαθητών/τριών σε δημοτικά σχολεία του Κιλκίς, έπειτα από τη δωρεά ποδηλάτων. 

Τρία ποδήλατα, δωρεά της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης (ΟΣΕΠΠΛΑΜΘΘ) βρίσκονται, πλέον, στην αγκαλιά τριών τυχερών μαθητών/τριών, έπειτα από κληρώσεις.

Είχε προηγηθεί στο Διοικητήριο, η κλήρωση για την ανάδειξη των Δημοτικών Σχολείων στα οποία – ακολούθως – θα γινόταν η αντίστοιχη διαδικασία για τον “εντοπισμό” των μαθητών/τριών που θα αποκτούσαν τα ποδήλατα.

Έπειτα από την κλήρωση στο Διοικητήριο, αναδείχθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία του Καμπάνη, του Π. Αγιονερίου και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γουμένισσας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σωτήρης Μαρκάδας και εκπρόσωπος σωματείου μικροπωλητών λαϊκών αγορών νομού Κιλκίς ως εκπρόσωπος της ΟΣΕΠΠΛΑΜΘΘ, επισκέφθηκε τα τρία Δημοτικά Σχολεία για τη διενέργεια των κληρώσεων, από τις οποίες αναδείχθηκαν οι τυχεροί/ες μαθητές/τριες.

Με “σύμμαχο” τα χαμόγελα, τον ενθουσιασμό και τη λάμψη στα μάτια των παιδιών, οι κληρώσεις έγιναν στους χώρους των Δημοτικών Σχολείων, με τον Αντιπεριφερειάρχη να τονίζει πως «επιλέξαμε το ποδήλατο ως δωρεά γιατί είναι ένα μοναδικό παιχνίδι» συμπληρώνοντας πως «καμία διαδρομή δεν είναι ίδια με την προηγούμενη, αλλά κάθε φορά ένα χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπό των παιδιών όταν ανεβαίνουν στο ποδήλατο. Αυτό το συναίσθημα είναι ανεκτίμητο».

«Τα ποδήλατα επιλέχθηκαν βάσει αυστηρών προδιαγραφών έτσι ώστε να είναι απόλυτα ασφαλή όσο προσφέρουν χαρά στα παιδιά. Για όλους αυτούς τους λόγους η δωρεά που πραγματοποιήσαμε χαροποιεί ιδιαίτερα τόσο εμένα προσωπικά, όσο και τις περιφερειακές συμβούλους Νατάσα Σωτηριάδου και Έφη Ναβροζίδου» πρόσθεσε ο κ. Βεργίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε την ΟΣΕΠΠΛΑΜΘΘ για τη δράση αυτή, επισημαίνοντας πως με μία τέτοια πρωτοβουλία “δείχνει” πως αναζητά ποικίλους και διαφορετικούς τρόπους για να προσφέρει στην κοινωνία, πέρα από το γεγονός ότι «οι λαϊκές αγορές είναι, διαχρονικά, δίπλα στην κοινωνία».

Επίσης, ο κ. Βεργίδης ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρκάδα και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων για το έργο που επιτελούν, αφού – όπως είπε – « το σχολείο είναι οικογένεια για τα παιδιά, μέσα ς’ αυτό κοινωνικοποιούνται, αναπτύσσουν δεξιότητες, μεγαλώνουν έχοντας εφόδια τη γνώση και την φροντίδα των δασκάλων τους».-