ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Ισόβια σε 2 Πακιστανούς για τον βιασμό 18χρονης Βρετανίδας τουρίστριας

Ρέθυμνο: Ισόβια σε 2 Πακιστανούς για τον βιασμό 18χρονης Βρετανίδας τουρίστριας

Ρέθυμνο: Οι δύο Πακιστανοί, 24 και 27 ετών, καταδικάστηκαν σε ισόβια από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου για τον βιασμό της 18χρονης Βρετανίδας το 2022

Σε ισόβια καταδικάστηκαν την Τετάρτη 21 Ιουνίου, δύο Πακιστανοί για τον βιασμό μιας 18χρονης Βρετανίδας τουρίστριας σε παραλία στο Ρέθυμνο τον Ιούλιο του 2022. Οι δύο άνδρες είχαν ομολογήσει τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της ΕΡΤ, οι δύο Πακιστανοί, 24 και 27 ετών, καταδικάστηκαν σε ισόβια από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου για τον βιασμό της 18χρονης Βρετανίδας. Η ίδια περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια στους δικαστές όλα όσα έζησε στα χέρια τους, λέγοντας ότι εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά της, την ακινητοποίησαν και τη βίασαν.

Η 18χρονη είχε καταγγείλει τον βιασμό της στις Αρχές, οι οποίες εντόπισαν και συνέλαβαν τους Πακιστανούς σε χρόνο ρεκόρ. Όλο αυτό το διάστημα ήταν προφυλακιστέοι στην Τρίπολη.

Οι κατηγορούμενοι, αν και ομολόγησαν τις πράξεις τους, στην απολογία τους στο δικαστήριο κατέθεσαν ότι οι πράξεις τους ήταν συναινετικές με τη 18χρονη και ότι σταμάτησαν όταν εκείνη αρνήθηκε να υποκύψει.

Ωστόσο, το δικαστήριο τους καταδίκασε σε ισόβια χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Οι Πακιστανοί θα οδηγηθούν στις φυλακές της Τρίπολης, ενώ ασκήθηκε έφεση από τους συνηγόρους τους.