ΕΛΛΑΔΑ

Κως Οι κινήσεις του 32χρονου πριν και μετά τη δολοφονία - Το βίντεο που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση

Κως Οι κινήσεις του 32χρονου πριν και μετά τη δολοφονία - Το βίντεο που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση

Κως: Δίωξη ανθρωποκτονίας σε βάρος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές για την δολοφονία της Αναστάζια στην  άσκησε η εισαγγελέας.

Το νέο βίντεο από κάμερα ασφαλείας κοντά στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, είναι αποκαλυπτικό.

To βίντεο σε συνδυασμό και με τα στοιχεία από τα κινητά τηλέφωνα εκείνου και της 27χρονης, «δένουν» σε τέτοιο βαθμό την υπόθεση σε βάρος του, που η εισαγγελέας δεν χρειάστηκε να περιμένει τα αποτελέσματα του DNA για να ασκήσει τη δίωξη, τα οποία, απ’ ότι φαίνεται, χρειάζονται χρόνο καθώς το δείγμα που περισυνελλέγει ήταν μικρό.

Το βίντεο που ξεκλείδωσε την υπόθεση

Το νέο βίντεο ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί από κάμερα κοντά στο σπίτι του 32χρονου, επιβεβαιώνει την μαρτυρία του συγκατοίκου του από το Πακιστάν, ότι δηλαδή ο 32χρονος μαζί με την Αναστάζια ήταν στο σπίτι τους, ύστερα έφυγαν μαζί και από εκείνο το σημείο και μετά τα ίχνη της κοπέλας χάθηκαν.

«Πρώτη φορά την έφερε. Εγώ φώναζα γιατί την έφερε. Και λέει είναι φίλη να μιλήσουμε λίγο, να κάνουμε παρέα και θα φύγει».

Η μαρτυρία του συγκάτοικου σε συνδυασμό με το υλικό από την κάμερα, φαίνεται πως ξεκλείδωσαν την υπόθεση.

Πράγματι, στις 23:00 το βράδυ, ο 32χρονος με την Αναστάζια φεύγουν με το μηχανάκι του από το σπίτι με κατεύθυνση τις Αλυκές.

Στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα, η ίδια κάμερα έχει καταγράψει τον 32χρονο να επιστρέφει με το μηχανάκι του στο σπίτι, όπου παρέμεινε λίγα λεπτά και ύστερα φεύγει ξανά με το μηχανάκι και πάλι με κατεύθυνση τις Αλυκές.

Εκτιμάται ότι έχει ήδη διαπράξει το έγκλημα και επέστρεψε για να πάρει το σεντόνι και τη σακούλα που χρησιμοποίησε για να κρύψει τη σορό.

Τελευταία φορά που η κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τις κινήσεις του είναι στις 4.45 τα ξημερώματα, όπου επέστρεψε και παρέμεινε πλέον στο σπίτι του.

Την σκότωσε κοντά στο σπίτι του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το υλικό από την κάμερα σε συνδυασμό με το σήμα από τα κινητά τηλέφωνα τόσο του 32χρονου όσο και της Αναστάζια, περιορίζουν τον τόπο του εγκλήματος στα 400 μέτρα περίπου από το σπίτι του, με ακτίνα προς το σημείο που βρέθηκε τελικά νεκρή στις Αλυκές.

«Δεν είχα ξαναπάει στο συγκεκριμένο παιδί. Υπήρχε όγκος από στάχυ. Ήταν πάνω από το έδαφος πολύ καλά καλυμμένη. Υπήρχανε στοιχεία σκηνικού, γι’ αυτό έβαλα λίγο να δουλέψει το μυαλό μου, λίγο οι πληροφορίες μου γύρω γύρω απ’ ό,τι άκουγα. Έδωσα χρόνο στον εαυτό μου και δούλεψα πολύ με τις αισθήσεις μου στο σημείο», είπε η εθελόντρια που βρήκε τη σορό.

Στην ίδια ακτίνα μέτρων, τοποθετείται και το σημείο όπου είχε βρεθεί πεταμένο το κινητό της Αναστάζια, χωρίς την κάρτα SIM. Η ώρα που έπαψε να εκπέμπει σήμα είναι και η ώρα που εκτιμάται ότι η 27χρονη από την Πολωνία δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, ο 32χρονος, στην χθεσινή του κατάθεση στην ανακρίτρια, δεν αποκλείεται να έκανε μία προσπάθεια να ενοχοποιήσει τον σύντροφο της Αναστάζια, γι’ αυτό και ανέφερε ότι την άφησε εκεί που είχε το ζευγάρι ραντεβού.

Στην πραγματικότητα, αυτό που εκτιμάται είναι ότι με πρόφαση το συγκεκριμένο ραντεβού, ο κατηγορούμενος πια έπεισε την 27χρονη ότι θα τη μετέφερε εκείνος με το μηχανάκι του, αλλά δεν έφτασαν ποτέ. Κάπου στη διαδρομή, από το σπίτι του ως τις Αλυκές, φέρεται να της επιτέθηκε, πιθανότατα για να τη βιάσει και εν τέλει να την σκότωσε. Εκτιμάται δε ότι ο τόπος του εγκλήματος, εάν δεν είναι το ίδιο το σημείο που βρέθηκε η σορός της, ίσως είναι πολύ κοντά σε αυτό.

«Στεκόμουνα πολύ σε λεπτομέρειες, αυτό ήταν το θέμα. Είδα όπως είναι η μαρτυρία ότι ο Μπαγκλαντεσιανός έτρεχε πανικόβλητος και είχε πάνω του πολλά αγκάθια, στάχυα, ήταν όλα τα στοιχεία τα οποία ήταν μπροστά μου συγκεντρωμένα. Υπήρχαν τα στοιχεία της φύσης αλλά όχι με την ισορροπία που την ξέρουμε. Υπήρχε σκηνικό. Κάτι που εμένα δε μου κολλούσε», συμπληρώνει η εθελόντρια.

Τα στοιχεία από τα κινητά

Από την έρευνα στο κινητό τηλέφωνο της 27χρονης προέκυψε ότι κάποιος είχε προλάβει να σβήσει σημαντικά δεδομένα, προσωπικά στοιχεία και κλήσεις που έγιναν το βράδυ της δολοφονίας της, πριν βγάλει την κάρτα SIM και το πετάξει.

Αυτό όμως, που ο δολοφόνος της δεν γνώριζε, είναι ότι υπάρχει η τεχνολογία αυτά να ανακτηθούν και τα στοιχεία που προέκυψαν για τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ «δείχνουν» τον 32χρονο.

Μετά την άσκηση της δίωξης για ανθρωποκτονία σε βάρος του, ο κατηγορούμενος το πιθανότερο είναι να λάβει ολιγοήμερη προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Τι συνέβη στο σπίτι του 32χρονου τη νύχτα της δολοφονίας

Η συνέντευξη του συγκάτοικου του 32χρονου κατηγορούμενου, Γκούλαν στο Mega και τα όσα αποκάλυψε για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, πυροδότησαν μπαράζ εξελίξεων, που οδήγησαν τον κατηγορούμενο να δώσει νέα συμπληρωματική κατάθεση.

Για την ελληνική αστυνομία είναι ο μάρτυρας «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αλλά και ο μοναδικός άνθρωπος που βρισκόταν μαζί με τον 32χρονο και την 27χρονη μέσα στο σπίτι λίγες ώρες πριν την στυγερή δολοφονία.

Τι συνέβη στο σπίτι

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Mega, την περασμένη Δευτέρα ο Γκούλαν σχόλασε από τη δουλειά του στις 20:30.

Στις 21:00 επέστρεψε σπίτι, εκεί όπου βρήκε τον συγκάτοικό του να κάθεται μόνος του στην κουζίνα.

Λίγα λεπτά αργότερα του είπε ότι πετάγεται στο μίνι μάρκετ για να πάρει μπίρες, ωστόσο όταν γύρισε στις 21.30, ο 32χρονος εμφανίστηκε μαζί με την 27χρονη κοπέλα, κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνεται και από την κάμερα γειτονικού σπιτιού που κατέγραψε την άφιξή τους στις 21.38.

«Όταν αυτός έφερε την κοπέλα, εγώ ήμουν έξω. Όταν ήρθα, έκατσα εδώ και τότε ήρθε και λέω ‘τι είναι αυτό; Πάρε την κοπέλα και φύγε. Δε μ’ αρέσουν αυτά γιατί έχω παιδιά’. Εμένα δεν μου αρέσει τέτοια δουλειά».

Ο συγκάτοικος δυσανασχετεί από την παρουσία της άγνωστης σε εκείνον κοπέλας, με τον 32χρονο να προσπαθεί να τον καθησυχάσει.

«Πρώτη φορά την έφερε. Εγώ φώναζα γιατί την έφερε. Και λέει είναι φίλη να μιλήσουμε λίγο, να κάνουμε παρέα και θα φύγει».

«Ήπιαν πολύ»

Ο Γκούλαν δείχνει ανένδοτος. Τους ζητά να φύγουν από το σπίτι, με τον 32χρονο και την 27χρονη να κάθονται για λίγη ώρα στην αυλή.

«Η κοπέλα έπινε πολύ και εκείνος έπινε πολύ. Εγώ έτσι το είδα».

Σύμφωνα με τον άνδρα από το Πακιστάν, οι δυο τους είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ χωρίς να αποκλείεται και η χρήση ναρκωτικών. Με δεδομένη αυτήν τη συνθήκη, δεν αποκλείεται ο 32χρονος να έγινε πιο επιθετικός και διαχυτικός με την Αναστάζια, η οποία, στην προσπάθειά της να τον αποφύγει, να μπήκε για λίγο στο μπάνιο.

«Η κοπέλα πήγε μια φορά τουαλέτα. Μια φορά το είδα».

Πιθανότατα να ήταν και η στιγμή που η κοπέλα μέσα στο μπάνιο να στέλνει μήνυμα στο σύντροφο της ότι:

«Δε νιώθω άνετα. Κάτι περίεργο συμβαίνει».

Μίση ώρα μετά αποστέλλεται από το κινητό της ένα δεύτερο SMS πως όλα είναι εντάξει, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί αν το μήνυμα αυτό εστάλη από την ίδια και αν το έστειλε γιατί πραγματικά πείστηκε από τα λεγόμενα του 32χρονου ότι θα τη γύριζε με το μηχανάκι στο σημείο απ’ όπου την πήρε.

«Μετά πήρε μηχανάκι και έφυγε. 23.00 το βράδυ έξω ήταν».

Αυτή η εκδοχή, ότι δηλαδή η Αναστάζια έφυγε ζωντανή από το σπίτι στις 23.00 το βράδυ, στηριζόταν μέχρι σήμερα στη μαρτυρία αυτού του ανθρώπου. Σήμερα, η ελληνική αστυνομία έχει στα χέρια της ένα νέο βίντεο που δείχνει πράγματι πως 32χρονος και 27χρονη αποχώρησαν από το σπίτι γύρω στις 23.00 με το μηχανάκι.

«Εγώ ξαναξύπνησα και πήρα τηλέφωνο και λέω ‘πού είναι ο μ@@@;’ αλλά το είχε κλειστό».

Αυτά συνέβησαν στη 1:00 το πρωί γιατί στις 2:00 τα ξημερώματα κάμερα κλειστού κυκλώματος καταγράφει τον 32χρονο να επιστρέφει στο σπίτι, αυτήν τη φορά μόνος.

Παραμένει στο σπίτι για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξαναφεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όταν πια ο Γκούλαμ ξύπνησε στις 6:30 το πρωί για να πάει στα χωράφια, ο 32χρονος είχε ήδη επιστρέψει και κοιμόταν στο διπλανό κρεβάτι.

«Ξύπνησα 06.30 και κοιμόταν στο κρεβάτι δίπλα».

«Ο συγκάτοικός μου γύρισε ξημερώματα Τρίτης στο σπίτι. Είχε πάνω στα ρούχα του χώματα, στάχυα και χόρτα, ενώ τα παπούτσια του ήταν λασπωμένα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Τα νέα βίντεο που έχει στα χέρια της η αστυνομία φαίνεται πως είναι αυτά που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το ποιος είναι ο δολοφόνος της 27χρονης Αναστάζια.

Δείτε το βίντεο του Mega

Σχετικές ειδήσεις