ΕΛΛΑΔΑ

Χαρίτσης – Exit Poll: «Ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα»

Χαρίτσης – Exit Poll: «Ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα»
Eurokinissi/αρχείο

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε αναφορικά με τις πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων των εκλογών ότι είναι σοκαριστική η άνοδος ακροδεξιών κομμάτων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων των εκλογών έχουν σοκάρει τον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι αναρωτιούνται αν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας του κόμματος.

Αναφορικά με το θέμα ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε στην ΕΡΤ. Βέβαια, απέφυγε να απαντήσει ευθέως εξηγώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρωταγωνιστήσει στις διαδικασίες για το «πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα».

Επιπλέον, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε πως αναμένει να δει τα τελικά αποτελέσματα,, πιστεύοντας, ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, ότι έχει διαμορφωθεί μια αρνητική για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προοδευτικές δυνάμεις εκλογική εικόνα.

«Επειδή οι εκλογές είναι μια σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία, τα συμπεράσματα από μία τέτοια εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να αποτυπωθούν εν θερμώ. (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ, το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες για την αποτίμηση του αποτελέσματος. Πρέπει να εκτιμήσει και να βγάλει συμπεράσματα. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες που πρέπει να πειστούν ότι υπάρχει μια εναλλακτική για τη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

Τέλος, και ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι είναι σοκαριστική η άνοδος ακροδεξιών κομμάτων.

Σχετικές ειδήσεις