ΕΛΛΑΔΑ

Στην εντατική 4χρονη μετά από δάγκωμα οχιάς: «Παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στον οντιοφικό ορό»

Στην εντατική 4χρονη μετά από δάγκωμα οχιάς: «Παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στον οντιοφικό ορό»

Περιπέτεια για μία 4χρονη η την οποία δάγκωσε οχιά το πρωί της Τρίτης (27/6) στον Βόλο.

Το 4χρονο κορίτσι βρίσκεται πλέον νοσηλευόμενο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση της υγείας της σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha είναι σταθερή και ελεγχόμενη ενώ δεν έχει διασωληνωθεί.

Πώς έγινε το περιστατικό

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στον Βόλο, όταν η 4χρονη βρίσκονταν μαζί με τη γιαγιά του στον προαύλιο χώρο μιας εκκλησίας. Η γιαγιά σκούπιζε τον προαύλιο χώρο και το κοριτσάκι θέλοντας να τη βοηθήσει προσπάθησε να καθαρίσει κάποιες πευκοβελόνες. Η οχιά ήταν κρυμένη μέσα στις πευκοβελόνες και το κακό δεν άργησε να συμβεί καθώς δάγκωσε το μικρό κοριτσάκι στην παλάμη, με την 4χρονη έντρομη να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια τη γιαγιά του.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου όπου του χορηγήθηκε μία δόση αντιοφικού ορού. Ωστόσο το μικρό κορίτσι εμφάνισε αλλεργική αντίδραση στον ορό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπως εξήγησε η διευθύντρια της Παιδιατρικής στο νοσοκομείο του Βόλου, κ. Αναστασίου, αυτό μπορεί να συμβεί ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μετά τη χορήγηση του αντιοφικού ορού είναι πιθανό να προκληθούν κάποιες παρενέργειες, όπως συνέβη στην περίπτωση της 4χρονης. Το κοριτσάκι παρουσίασε οίδημα το οποίο ξεκίνησε από την παλάμη και έφτασε μέχρι τον αγκώνα. Η αντίδραση των γιατρών ήταν άμεση και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας όπου του χορηγήθηκε μία ακόμη δόση ορού, όπου εμφάνισε πάλι αλλεργική αντίδραση. Ακολούθως σήμερα τα ξημερώματα το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Τι λέει ο πατέρας της 4χρονης

Ερώτηση: Πήρα να ρωτήσω σε τι κατάσταση βρίσκεται το κοριτσάκι σας

Απάντηση: Ακόμα στάσιμη, δεν μας έχουν πει κάτι οι γιατροί

Ερώτηση: Οι γιατροί τις σας λένε για την κατάστασή του;

Απάντηση: Ότι είναι στάσιμη και κάνουν μικρές δόσεις με το αντίδοτο

Ερώτηση: Πώς το παιδί δαγκώθηκε από το φίδι;

Απάντηση: Καθάριζε η γιαγιά της την αυλή της εκκλησίας και πήγε να πιάσει κάτι πευκοβελόνες και ήταν από κάτω και την τσίμπησε. Οι πευκοβελόνες ήταν πάνω σε πλάκα και όχι στο χώμα

Ερώτηση: Τι φίδι ήταν;

Απάντηση: Οχιά. Τη δάγκωσε στην παλάμη. Μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Βελεστίνου που ήταν το πιο κοντινό από εκεί με ασθενοφόρο στον Βόλο. Από τον Βόλο στο Πανεπιστημιακό Λάρισας και από τη Λάρισα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Είχε πρηστεί το χέρι και (το οίδημα) προχωρούσε προς το σώμα.

Δείτε το βίντεο του Alpha:

Σχετικές ειδήσεις