ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Οχιά δάγκωσε τέσσερις φορές την 4χρονη - Ποια η κατάσταση της υγείας της

Βόλος: Οχιά δάγκωσε τέσσερις φορές την 4χρονη - Ποια η κατάσταση της υγείας της

Μετά το δάγκωμα της οχιάς, το 4χρονο κορίτσι νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Το παιδί παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στον αντιοφικό ορό

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στον Βόλο, όταν η 4χρονη βρίσκονταν μαζί με τη γιαγιά του στον προαύλιο χώρο μιας εκκλησίας. Η γιαγιά σκούπιζε τον προαύλιο χώρο και το κοριτσάκι θέλοντας να τη βοηθήσει προσπάθησε να καθαρίσει κάποιες πευκοβελόνες.

Η οχιά ήταν κρυμμένη μέσα στις πευκοβελόνες και το κακό δεν άργησε να συμβεί καθώς δάγκωσε το μικρό κοριτσάκι στην παλάμη, με την 4χρονη έντρομη να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια τη γιαγιά του.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες το φίδι δάγκωσε το χέρι του κοριτσιού τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα να πρηστεί.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου όπου του χορηγήθηκε μία δόση αντιοφικού ορού. Ωστόσο το μικρό κορίτσι εμφάνισε αλλεργική αντίδραση στον ορό.

Για αυτό το λόγο οι γιατροί έκριναν ότι το κοριτσάκι έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Λάρισας και εκεί αποφασίστηκε ότι πρέπει να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, στο Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η 4χρονη είναι καλύτερα στην υγεία της και βρίσκεται εκτός MΕΘ.